Home » 2012 Fietsen NL Parijs NL » [P 05] Cambrai

[P 05] Cambrai

Archief

Kalender van berichten

juni 2012
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Weblogstatistieken

  • 78.742 hits

Woensdag 27 juni 2012.

Fietsen Holland-Parijs-Holland, etappe 5, van Rumegies (F) via Cambrai naar St. Quentin, 100 km, tot en met vandaag 444 km.

Het regent een beetje vanmorgen vroeg. Als de tent in de tas gaat is het al weer droog. In het Fôret de Marchiennes is een prachtig café-restaurant. Het is net open en wij gaan hier voor koffie. Later komen we in een dorp waar speciaal voor wandelaars en fietsers een soort muziektent is gemaakt met banken om  te schuilen of in ons geval om je boterhammetjes te eten.

uil

Mozaiek van een uil in een park

zadel

Nieuw fietszadel

In Cambrai gaan we naar de VVV om het adres van een fietsenmaker te vragen. Bert zijn zadel is immers stuk. De mevrouw van het Office de Tourisme doet juist de deur dicht als we komen aanlopen om 13.30 uur. Dan maar aan voorbijgangers vragen. Een man weet te vertellen dat de Decathlon een paar km verder ligt op een bedrijventerrein samen met nog wat andere weidewinkels. Bert schroeft het zadel voor de deur van de megagrote winkel af en we stappen naar binnen. Voor 20 euro vindt Bert een zadel dat precies past. Even een klein stukje proefrijden en het oude zadel kan in de vuilnisbak voor de winkel.

Vandaag rijden we in het stroomgebied van de Schelde, dan weer aan de linkerkant dan weer aan de rechterkant en omdat het niet strak langs de rivier gaat heuvel op en heuvel af. Wel een beetje pittig maar het is te doen. Zo nu en dan in de kleinste versnellinng. De bron van de Schelde missen we. Een andere keer dan maar.

St Quentin

St. Quentin, kathedraal

In St. Quentin gaan we naar de gemeentecamping vlak bij de jeugdherberg aan het begin van de stad. Het avondeten gebruiken we op de Grote Markt van deze stad. Het centrum is overigens een pittige klim. Gelukkig hebben we onze bepakking nu niet bij ons. Op het midden van het plein zijn een paar vrachtwagenladingen zand neergegooid. Het lijkt zo een mooi speelstrand voor kinderen.

In de stad hangen veel posters over de Tour de France. Op 5 juli komt de Tour in deze stad aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: