Home » 2012 Fietsen NL Parijs NL » [P 07] Parijs

[P 07] Parijs

Archief

Kalender van berichten

juli 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Vrijdag 29 juni 2012.

Fietsen Holland-Parijs-Holland, etappe 7, van Verbersie naar Parijs 95 km, tot en met vandaag 639 km.

Als we de poort van het hotel uitrijden begint het te regenen. We pikken de route op in onze regenkleding. We maken nog even een foto van een oud viaduct in St. Vaast-de-Longemont.

Parijs

Parijs, langs het kanaal

Parijs
Parijs. langs het kanaal

Als we over redelijk brede wegen door een groot bos rijden, fietsen Engelse wielrenners voorbij. Ze zijn onderweg op smalle banden en zonder bepakking voor een goed doel van Londen naar Parijs. Op de shirts staat de naam van het goede doel en een verwijzing naar Youtube.

In de dorpen Mortefontaine en Plailly is te zien dat hier enige jaren geleden nog diverse winkels waren. Nu zijn er alleen nog een superette (minisupermarkt) en twee bakkers.

In Villeron is een grote Intermarché en is het eerste café van vandaag waar we een bakkie kunnen doen. We komen nu al een beetje onder de invloed van Parijs.

In het café waar we een bakkie koffie drinken maakt een vitale oude dames wegwerpgebaren bij het horen over het fietsen naar Parijs. Ze vraagt me hoe oud ik ben. Zij zelf is 82. Daarna vraagt ze of we Christen zijn of Protestant. Ik moet waarschijnlijk een keus maken tussen deze twee. Daarom zeg ik ‘Christen’. Ze wenst ons de zegen van God toe. Of dat te maken heeft met eventuele gevaren onderweg of het zondige Parijs is mij niet duidelijk. Ook weet ik niet wat ze geantwoord zou hebben als ik gezegd zou hebben dat ik Protestant ben of ongelovig.

De route van de Garmin wijkt af van mijn routeboekje van zo’n vijf jaar geleden. We komen via de oostkant de lichtstad binnen. Het zoeken naar een hotel heeft nogal wat voeten in aarde. We komen uit bij een IBIS aan de Ponte de Vichie, een gebouw van acht verdiepingen en vier kelderetages. Onze kamer is op de vierde en de fietsen staan in de bagagekamer vier diep in de kelder.

Place du Tertr

Place du Tertre, luik

Parijs, uitzicht

Pariijs, uitzicht op de stad vanaf Sacré Coeur

Bij het hotel is een metrostation. Van hier gaan we ondergronds naar station Anvers. Dat is vlak bij de Sacré Coeur en Place du Tertre. We hebben een groots uitzicht over de stad. Het is al laat als we met de metro weer bij het hotel aankomen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: