Home » 2012 Fietsen NL Parijs NL » [P 09] Laon

[P 09] Laon

Archief

Kalender van berichten

juli 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Zondag 1 juli 2012.

Fietsen Holland-Parijs-Holland, etappe 9, van Pierrefonds naar Laon 80 km, tot en met vandaag 825 km.

Eerst een bakkie koffie in het Anton Pieckachtige Pierrefonds. Er is markt en de winkeltjes en café’s zijn open. Na een stukje bos komen we in het stroomgebied van de Aisne. Rond half twaalf gaan we van de route af naar Vic-sur-Aisne. Daar is een Intermaché die vandaag, zondag, open is tot 12.00 uur. Ja, zo’n fietsverhaal gaat regelmatig over eten, drinken en slapen.

In het zelfde dorpje nemen we een kannetje thee in een café waar andere klanten elkaar een hand geven als ze binnenkomen en aan de sterke drank zitten of gaan. Het gaat regenen terwijl wij hier binnen zitten. Vijftien minuten later is het droog en gaan we verder.

Boom

Eenzame boom op een hoog punt in de weg

Coucy

Coucy-le-Chateau

Coucy-le-Chateau ligt behoorlijk hoog. Als we boven in het versterkte dorpje staan, kiezen we er niet voor om te voet met de trap naar een nog hoger uitzicht te gaan.

Terwijl we ergens een heuvel optrappen komen van de andere kant twee Nederlanders met fietsen en bepakking. We groeten elkaar. Anders dan op de camping vorige week zagen we nog geen fietsers uit Nederland onderweg richting Parijs.

Het traject is pittiger dan de afgelopen dagen. We komen zo langzamerhand in de Franse Ardennen terecht.

Premontré
Abbaye de Premontré

 

De abdij van Premontré is niet meer als zodanig in gebruik. Er staan hoge hekken om heen en er lopen mannen en vrouwen in witte jassen.

Laon

Laon, kathedraal

 

Laon heeft een mooie bovenstad. Onze tent staat beneden op de gemeentecamping als we in de oude stad met een mooie kathedraal zijn. Dit bezoek combineren we met ons avondeten. We hebben al etend uitzicht op de erg grote kerk.

Op de camping praten we nog even met een stel uit Voorhout. De vrouw werd donderdag aangereden door een wegenbouwvrachtauto vlak bij de camping. Er is een ziekenauto bij gekomen, maar deze vrouw koos er voor om niet naar het ziekenhuis te gaan. Met rust en pijnstillers wil ze een en ander laten genezen. Morgen, maandag, wil ze proberen weer een stukje te gaan fietsen. Ze denken aan 30 km. In totaal willen ze ongeveer zes weken onderweg te zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: