Home » 2012 Fietsen NL Parijs NL » [P 12] Tilff

[P 12] Tilff

Archief

Kalender van berichten

juli 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Woensdag 4 juli 2012. Fietsen Holland-Parijs-Holland, etappe 12, van Dinant (B) naar Tilff (B), 103 km. Tot en met vandaag 1.095 km.

 

Dinant

Dinant, kunst

 

Vanaf Dinant gaan we niet richting Namen maar omhoog van de rivier af. In de stad staan vuilniszakken buiten. Ze hebben hier verplicht te gebruiken zakken met opdruk van de naam en het wapen van de gemeente. In de prijs van die zakken zit waarschijnlijk ook (een deel van) de reinigingsrechten.  Zo’n dertig jaar geleden hadden ze dat ook in Purmerend. Die gemeente adverteerde toen met de slogan:  ‘Gemeentezakken zijn grotere zakken’. Veel burgers waren het daar wel mee eens.

De hoofdstraat van Ciney heeft eenrichtingsverkeer vanaf de andere kant. Fietsers mogen wel vanaf onze kant de winkelstraat inrijden. Mijn fietsbel is hier een belangrijk attribuut. Voetgangers kijken niet uit naar onze kant als ze willen oversteken. Ook hebben sommige auto’s de neiging een beetje te links te rijden.

 

Wolken

Wolken

 

Rivier
Rivier de Ourthe

 

In Ocquier spreken we een studentenstel uit Nijmegen/Maastricht op weg naar Parijs.  De rugzak van de jongeman was zo-even gestolen. Hij is nu al z’n kleren, behalve wat hij aan heeft natuurlijk, kwijt én zijn dure mobiele telefoon. In het kruidenierswinkeltje is voor dit stel de politie gebeld. Wij kunnen weinig voor hen betekenen en wensen ze veel succes verder.

Een flink stuk fietsen we langs de kronkelige Ourthe.  In Tilff vinden we de camping, die in het routeboekje aan de verkeerde kant van de rivier is getekend. De ′iets′ te dikke oude bazin loopt in een hobbezakjurk.  In haar kantoortje laat ze een foto, onderdeel van een grote collage, zien van zichzelf als kind een ook een foto van haar ouders en haar zus. Er hangen hier ook foto’s aan de muur van de overstroming van begin vorig jaar en van de opruim/schoonmaakwerkzaamheden na deze overstroming.

De vrouwelijke campingmanager wijst ons ook waar de douches zijn. Er is er één voor vrouwen en één voor mannen. Jullie mogen ook de vrouwendouche gebruiken. ‘Er zijn hier alleen maar oude vrouwen’.

Vanaf de camping hebben we uitzicht op een autosnelweg tegen de berg aan. Grote vrachtwagens zien we omhoog kruipen. Aan de andere kant zien we treinen rijden in de verte. Onze tentjes staan op een goed gemaaid en egale ondergrond.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: