Home » 2012 Diversen » Naturalis in Leiden

Naturalis in Leiden

Archief

Kalender van berichten

juli 2012
M D W D V Z Z
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Weblogstatistieken

  • 78.715 hits

Donderdag 19 juli 2012.

Een mooie bestemming voor een regenachtige dag: Naturalis in Leiden.

Naturalis heeft een eigen parkeerterrein. Het is niet al te groot. Vandaag staat er een rij en op een display staat het woord VOL in rode letters. Een stukje verder bij het LUMC, het ziekenhuis, is nog genoeg plek in de parkeergarage.

De brug over het water brengt ons bij het voormalige pesthuis van Leiden. Jarenlang was hier het Nationale Legermuseum. Nu is daar de entree naar Museum Naturalis.

Rond de kassa zijn allerlei prullen en boeken te koop. Aan het toegangskaartje alleen verdienen ze waarschijnlijk niet genoeg. Een brede overdekte brug gaat dwars over de straat naar het hoofdgebouw van Naturalis. Er staan hier twee neushoorns opgesteld om je al vast wat in de stemming te brengen. Op de benedenverdieping, nivo 0, staan de grote voorhistorische dieren uitgestald, zoals dino’s. Verder komen we heel wat botjes, botten, schelpen, insecten, beesten op sterk water, opgezette dieren, stenen en wat dies meer zij, tegen.

Vanaf verdieping 5 gaan we weer met de lift naar beneden. Een vrouw stapt net voor ons deze lift in en houdt nog even de deur voor ons open. Helaas voor haar verliest ze daardoor de wedstrijd met haar kleinkind, die de trappen naar beneden neemt.

De hoge toren van Naturalis die vanaf de verbindingsweg tussen de A44 en de binnenstad te zien is, is voor het publiek niet toegankelijk. Daar zijn nog heel veel zaken opgeslagen, die vooral voor wetenschappelijk onderzoek en het nageslacht worden bewaard.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: