Home » 2012 Diversen » Den Haag

Den Haag

Archief

Kalender van berichten

november 2012
M D W D V Z Z
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Weblogstatistieken

 • 78.746 hits

Woensdag 21 november 2012.

Vanaf een zijuitgang van het treinstation Den Haag Centraal loop ik richting het Spui. Het is best guur vanmorgen hier tussen die hoge gebouwen links en rechts. Je komt langs ministeries, uitzendbureaus en koffiezaken. De meeste mannen zijn hier gekleed in pakken en vrouwen lopen op pumps of in nette winterlaarzen. Veel mensen bewegen hun vingers over de toetsjes van hun smartphones.

u23 (1) S

u23 (3)

In het centrum van deze ambtenarenstad wordt nog steeds ‘getimmerd’. Ondanks dat er de laatste jaren heel wat overheidskantoren zijn opgeleverd en bemenst wordt er buiten nog volop gewerkt. Er staan bouwschuttingen en bij langzaam rijdende rode en groene vrachtauto’s staan mannen met helmen op.

u23 (7) Su23 (18) S

De trambaan die dwars door een gebouw lijkt te lopen is nu opgebroken. De doorgaande weg voor de vele voetgangers en fietsers is hier geblokkeerd, lijkt het. Maar bij een zijstraat kan je een stukje naar links en daarna weer naar rechts, dan ben je weer op de doorgaande weg naar het Stadhuis en Bibliotheek.

Het ijsbaantje tussen het Stadhuis, de Anton Philipszaal en de Grote Kerk is er nog niet. Pas in december tegen de kerst?

Later op de dag loop ik via de Lange Poten, het Plein en de Korte Poten weer terug naar Den Haag Centraal. Nu ga ik door de hoofdingang. Dat ziet er hier nogal rommelig uit. Er wordt ook hier nog van alles verbouwd. Ook binnen in het station moet nog aardig wat gebeuren, zo te zien.


2 reacties

 1. jopie schreef:

  Den Haag is heel rommelig!
  Wat een troep bij de Centraal Station!

  • dickwalraven schreef:

   Het is wat rommelig bij Den Haag Centraal. Als het over een paar jaar klaar zullen we onze ogen uitkijken. Wat wordt Nederland dan mooi met nieuwe stations in Den Haag, Rotterdam, Arnhem, Utrecht en in vele andere plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: