Home » 2013 Wandelen » De Piraat

De Piraat

Archief

Kalender van berichten

maart 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

 • 78.715 hits

Woensdag 6 maart 2013.

Onze startplaats is vandaag Portland een VINEX-locatie ten zuiden van Rotterdam  in de gemeente Albrandswaard. Deze nieuwbouwwijk maakt onderdeel uit van het dorp Rhoon, dat een stukje verderop ligt.

Het Rotterdamse Zuiderpark met 233 ha het grootste stadspark van Nederland ligt er vanmorgen nog stil bij. Dwars door het fraaie park dat nog niet zo veel jaren geleden grondig is opgeknapt gaat een drukke weg en een metrolijn op pilaren. Er zijn volkstuincomplexen, sportvelden en een kinderboerderij maar ook vooral veel waterpartijen met rietkragen.

2013-03 002 (900x674)

2013-03 006 (900x668)

013 (900x666)

2013-03 016 (900x675)

Na een wandeling op een oude spoordijk gaan we bij de Tarwewijk een stukje langs de Maashaven. De meeste gebouwen en installaties hier zien er gedateerd uit. Onder de metroboog staat het beeld van de dijkwerkers. Via de Afrikaanderbuurt komen we bij de Binnenhaven op de Kop van Zuid. De meeste terrassen op deze toplocatie aan het water bij de Vijf Werelddelen zijn om 11 uur, als we hier langs lopen, nog gesloten. Café De Piraat is al vanaf 10 uur open. Hier nemen we een koffiestop. Het is vanmorgen voorjaarsweer, maar nog net iets te fris voor buiten op het terras.

Vanaf een nieuw wandelpad op witte palen, niet ver van de kantoortoren van Deloitte, hebben we een mooi uitzicht op Erasmusbrug. Aan de noordzijde van deze brug komen we via de Willemskade met het Wereldmuseum  bij de Veerhaven met historische vaartuigen en gebouwen in de Jugendstil. We nemen een kijkje bij het Westelijk Handelsterrein, een historisch gebouw met diverse leuke horecagelegenheden. De meeste gaan pas tegen de avond open.

2013-03 018 (900x664)

2013-03 015 (900x657)

De achterdeur van de Kunsthal staat op een kier. Een medewerker van dit museum. dat nog niet zolang geleden in het nieuws was in verband met een omvangrijke kunstroof, eet hier een broodje in de frisse lucht.

De nieuwbouw van het Centraal Station vordert gestaag. We gaan dwars door dit station. Op de hoek van de Provenierssingel verkoopt een winkel oude LP’s.  Niet veel later lopen we langs de Rotte, eerste aan de westzijde langs de bebouwing van het Oude Noorden en daarna aan de oostzijde langs een grote stedelijke begraafplaats. Via een rafelrandje met loslopende hanen en semi-illegale optrekjes komen we aan de noordkant van een snelweg in de ‘betere’ buurten van Rotterdam-Noord. Bij het station met deze naam gaan met het openbaar vervoer (trein, metro en bus) weer naar het beginpunt in Portland. Hier staat onze auto.

048 (900x675)

Wandelen met Gré, Leo en Bert van Portland ten zuiden van Rotterdam naar station Rotterdam-Noord, 20 km. Dit wordt ook wel het Erasmuspad genoemd. Foto’s 1, 2, 4, 5 en 6 zijn gemaakt door BW, foto 3 door GvG en foto 7 door DW.  


3 reacties

 1. jopie schreef:

  Stoer zeg, die dijkwerkers!

  • dickwalraven schreef:

   Ik vond het erg stoer van die watervogel dat hij of zij al begin maart al een nest gemaakt heeft van riet en stukken plastic in één van de kanalen van Rotterdam. Zal de vogel met het koude weer van komende week op het nest blijven? Groet, Dick

 2. Gré schreef:

  Leuk gedaan Dick, leuke foto´s en een altijd weer goed verwoord verhaaltje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: