Home » 2013 Diversen » Enkhuizen

Enkhuizen

Archief

Kalender van berichten

maart 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

Woensdag 20 maart 2013.

Deze stad aan het IJsselmeer wordt ook wel de haringstad genoemd omdat het een verleden heeft in de haringvisserij. In het gemeentewapen staan daarom ook drie haringen. In 1356 kreeg Enkhuizen stadsrechten van Graaf Willem V. Er zijn hier meerdere havens met vooral antieke en oudere schepen in het algemeen. Ook zie ze verschillende vestingwerken, zoals de Drommedaris. Dit gebouw is de zuidelijke toegangspoort naar het oude gedeelte van Enkhuizen.

U 06 (2) S

U 06 (9) S

U 06 (6) S

Vanmiddag bezoeken we met onze vrienden uit Hoorn de binnenstad van Enkhuizen. Het buitengedeelte van Zuiderzeemuseum, een soort openluchtmuseum, heeft vandaag nog zijn winterstop. Het gaat pas weer open op 30 maart, over ruim een week dus. De winkelstraat van deze havenstad stelt niet veel voor; er zijn veel leegstaande winkels en veel winkelpuien zien er nogal armoedig uit. Er staat wel een fraaie kerk met een houten toren aan deze straat, de Wester- of Sint Gommaruskerk. We nemen een kop koffie bij grandcafé Van Bleiswijk. Een mooie zaak, waar ook veel inwoners van Enkhuizen komen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: