Home » 2013 Wandelen » Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos

Archief

Kalender van berichten

maart 2013
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Weblogstatistieken

  • 78.087 hits

Dinsdag 19 maart 2013.

De wandeling van vandaag start bij Amsterdam CS, gaat door het oude centrum van Amsterdam, door het Vondelpark, langs de Schinkel en door het Amsterdamse bos. We eindigen de wandeling op Schiphol-Oost.

Een stukje lopen we over de Zeedijk. Via de Oude Zijds Voorburgwal en de Warmoesstraat komen we op het Beursplein. Bij het Amsterdam Museum nemen we een kop koffie. David en Goliath staan in de Schuttersgalerij, een openbare doorgang bij het museum. Ook hangen hier een paar prachtige schilderijen; de vloer is bekleed met een wollen tapijt. Iets verder is het Begijnhof. Door een poortje staan we in eens weer op een drukke straat, de Spui.

In het Vondelpark zie je altijd fietsers en Amsterdammers die een rondje rustig hardlopen. Ook worden er honden uitgelaten. Meestal als ik door het Vondelpark fiets of wandel is het drukker. Het echte voorjaar moet ook nog komen.

W 07 (8) S

W 07 (12) S

Bij het begin van de Bosbaan is een groot café-restaurant. Er zitten vandaag geen mensen op het terras. Ook in het Amsterdamse Bos  is een Arena. Hier wordt niet gevoetbald. Of dit een speeltje van de architect van het bos is of dat hier bepaalde activiteiten plaatsvinden is mij niet bekend.

W 07 (15) S

Het Amsterdamse Bos ligt niet alleen in de gemeente Amsterdam maar ook voor een deel in Amstelveen. De voormalige stadskwekerij werd in 2000 veranderd in het Bloesempark. Er staan 400 kersenbomen die door  een Japanse vereniging zijn geschonken aan de gemeente Amstelveen.  Het doet hier wat Japans aan, onder andere door een bamboebrug. Vlak hierbij ligt een gedenksteen met de volgende tekst: ’11 maart 2011. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aardbeving en tjsunami in Japan’.

W 07 (22) S

Aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer bij Schiphol-Oost  wordt een nieuwe doorgaande weg op betonnen pilaren gebouwd. Fietsers en wandelaars kunnen hier al onder door. Automobilisten moeten nog een stukje omrijden. Het eerste grote gebouw dat we hier zien is het kantoor van de Luchtverkeersleiding. De bus die een stukje verder stopt brengt ons met een flinke boog om de luchthaven heen naar Schiphol Plaza.

Wandelen met broer Bert van Amsterdam CS naar Schiphol-Oost, 18 km. De route is een etappe van het Pelgrimspad, de LAW 7.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: