Home » 2013 Fietsen » Parnassia

Parnassia

Archief

Kalender van berichten

april 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.746 hits

Dinsdag 2 april 2013.

De feestdagen zitten er weer op. De chocoladepaaseieren moeten er weer afgefietst worden. Het weerbericht uit de ochtendkrant in pictogrammen geeft voor vandaag aan: zonneschijn, een dagtemperatuur van 8 graden, een neerslagkans van 10 %, een zonkans van 70% en een noordoosterwind met een kracht van vier. Al met al lekker weer om goed aangekleed op pad te gaan. Broer Bert en zwager Leo gaan vandaag mee. IJmuiden staat op het programma. We kiezen voor heen door de dorpen Vogelenzang, Overveen, Bloemendaal en Santpoort en terug door de duinen.

130402a GE F IJmuiden

In Vogelenzang aan de Tweede Doodweg wordt al weer gekampeerd.  Er staan meerdere caravans en er lopen wat mensen rond op de camping. Het lijkt mij ’s nachts nog een beetje koud. Misschien gaat het met sokken aan en in een trui en lange broek.

Tussen Aerdenhout en Overveen vraagt een vrouw met kind op de fiets ons, waar Kraantje Lek is. Wij kunnen haar dit wel vertellen. In Overveen is het druk met studenten. Ze zijn onderweg van het stationnetje naar Hogeschool InHolland op de grens van Haarlem en Overveen. Op de plaats waar eens het Marine Hospitaal was is nog steeds een kaal gat. In de huidige crisis zal het nog wel jaren zo blijven.

Tussen Bloemendaal en Driehuis is het landschap wat kaler. Er worden hier bloembollen geteeld. De toch nog gure tegenwind is hier aardig te voelen. Bij het Noordzeekanaal ligt het pont van Connexxion klaar voor de oversteek naar Velsen-Noord. Wij gaan niet mee. In IJmuiden wordt gewerkt, het gemeentehuis staat in de stijgers en ook een doorgaande weg langs een niet al te fraai winkelcentrum en veel sociale huurflats wordt op de schop genomen.

007 (900x675)

009 (900x675)

Verderop langs een doorgaande weg staan duurdere flatwoningen met uitzicht op de duinen. Daar waar we via een fietspad de Kennemerduinen in kunnen, gaan we rechtsaf. Grote grazers eten van het winterse grijze gras. Het is nog even wachten op mals groen gras. Er staan vrij veel richtingborden in het duingebied. Wij houden Parnassia aan. Vlak bij het strand aangekomen op het café-restaurant-terras zetten we onze fiets neer en nemen hier een drankje. Het houtwerk wordt opnieuw in de blauwe verf gezet.

Bij Bloemendaal aan Zee kiezen we voor het fietspad achter het circuit langs, gaan dwars door het oude centrum van Zandvoort, werpen nog even een blik op het strand en komen dan op het fietspad naar de Langevelderslag. Dat is een feest. We scheren over het fietspad met een stevige wind in de rug. Voorbij Station Lisse zien we zwager Kees die in aan het zagen was in het Keukenhofbos.

Al met al een ritje van zo’n 80 kilometer heerlijk fietsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: