Home » 2013 Fietsen » Rijksmuseum

Rijksmuseum

Archief

Kalender van berichten

april 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.741 hits

 

Woensdag 10 april 2013.

Begin van de zomer gaan Bert en ik fietsen van Praag via Regensburg terug naar Nederland. Er is daarom niets mis mee om regelmatig samen een rondje te fietsen. Vandaag staat Amsterdam op het programma. Heen gaan we over de Ringvaartdijk van de Haarlemmermeer door Buitenkaag, Rijsenhout naar Schiphol-Oost. Daar nemen we een fietsroute door het Amsterdamse Bos. Drie weken geleden maakten we een wandeling en gingen ook door dit in de economische crisis van de jaren 30 van de vorige eeuw aangelegde bos.

Als we het Vondelpark doorgereden zijn is het niet ver meer naar het Rijksmuseum. Het fietspad onder het museum door is nog niet opengesteld. Overigens zijn alle ingangen aan het zicht onttrokken door verplaatsbare hekken voorzien van wit zeildoek.  Je ziet geen drommen kijkers. Dat is waarschijnlijk ook de bedoeling. Pas a.s. zaterdag gaat het museum weer open.

Een stratenmaker haalt een paar rijen nog niet zo lang geleden neergelegde straatklinkers weg. Hij vertelt ons dat daar een tijdelijk hek gaat komen. Dat blijft zo’n maand of twee daar. Daarna gaan de stenen die hij nu uit het plein haalt, er weer in.

005 (900x660)

Het fietsrichtingbord met rode letters op de brug tegenover het Rijks geeft aan dat het rechtdoor is naar A’dam Zuid en Amstelveen. Dat klopt al tien jaar niet en ook nog vandaag. Overigens is het voor ons geen enkel probleem om om het museum heen te rijden.

008 (900x652)

Eén van ingangen van het Rijksmuseum

Bij het Amstelhotel volgen we de Amstel naar het zuiden. We passeren de IJsbreker en Carré, we komen langs de Berlagebrug en de Rembrandttoren. We blijven de kronkelige Amstel aanhouden. Bij Nes aan de Amstel steken we met een pontje de Amstel over en verlaten daarmee de rand van de Rondehoep. Vlak voor Uithoorn ruiken we een teerlucht. Komt die lucht van de chemische fabriek? We fietsen soms over smalle paden en gaan door het dorp Vrouwenakker en later door Bilderdam. Bij Leimuiden is het niet ver meer naar ons dorp in de Bollenstreek.

130410a F Rondje Asd

Rondje naar Amsterdam 88 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: