Home » 2013 Fietsen » China Town Den Haag

China Town Den Haag

Archief

Kalender van berichten

april 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Maandag 22 april 2013.

Het koffiezaakje aan het eind van de boulevard van Katwijk is een paar maanden geleden drastisch verbouwd. Het was een simpel zaakje waar hangouderen en ambachtslieden een bakkie kwamen drinken. Nu heeft het allure, de aankleding binnen en op het terras heeft een metamorfose ondergaan. Naast gewone koffie hebben ze daar nu ook alle moderne koffiefratsen. Wij zijn vanmorgen de eerste klanten en gaan voor gewone koffie.

002 (900x674)

Langs de kust fietsen we door de duinen richting Scheveningen. Ook de werkzaamheden aan het laatste stuk boulevard zijn inmiddels afgerond. Bij de haven ruikt het naar vis. Door gaan we naar Kijkduin. Er waren grootste ideeën om deze badplaats aan te passen aan nieuwe tijden. De plannen zijn in de ijskast gezet. Alles ziet er nog steeds uit als tien jaar geleden. Er is niets veranderd.

Op de terrassen aan de Grote Markt van Den Haag zit al aardig wat volk. Met de jas aan is het goed toeven in de zon. Zo nu en dan steekt er een briesje op; dan vliegen de menukaarten van de tafeltjes.

005 (900x667)

Mijn jongste broer was vorige week in China. Wij fietsen door China Town Den Haag. Zowel aan het begin als het eind van deze Chinese buurt zijn bogen geplaatst, de winkelstraat is versierd met rode lampionnen.

Bij Station Hollands Spoor buigen we af richting de Binkhorst. Daar houden we de richting Leidschendam aan.  In een groot gebouw in Voorburg zat vroeger KPN. Nu zit er een andere huurder. Het is goed beveiligd. Grote hekken met schrikdraad zijn om het gebouw heen geplaatst. Daar kom je niet makkelijk binnen.

009 (900x675)

Aan de Vliet in Leidschendam moeten we wachten omdat de brug open staat om een paar schepen de sluis in te laten varen.  Aan de andere kant van de rivier hebben we uitzicht op een zaagmolen. Een groot stuk fietsen we over een fietspad door de Vlietlanden. In Leiden volgen we het Rijn-Schiekanaal tot de watertoren bij de weg naar Leiderdorp.

018 (900x674)

In Warmond nemen we een kijkje bij de, met Europese subsidie aangelegde, nieuwe brug naar het eiland Koudenhoorn. Je kunt er nog niet overheen. Tijdelijk is een geïmproviseerde brug aangelegd om op het eiland te kunnen komen.

Het was een prachtige voorjaarsdag. De komende dagen worden nog warmer.

130422 F Rondje Den Haag

Fietsen rondje Den Haag met zwager Leo, 88 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: