Home » 2013 Diversen » Spoorproblemen in Duitsland

Spoorproblemen in Duitsland

Archief

Kalender van berichten

juni 2013
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Treinreizigers in Duitsland moeten geduld hebben.

Het snelle baanvak tussen Hannover en Berlijn is ter hoogte van de brug over de Elbe bij Schönhausen versperd. In de richting van Frankfurt en het Ruhrgebied hebben we voorlopig te maken met aanzienlijke vertragingen van één tot drie uur als gevolg van het uitvallen van verbindingen. Wanneer de brug over de Elbe weer vrijgegeven kan worden is nog niet te voorzien, zegt een woordvoerder van de (Duitse) Spoorwegen op vrijdagmiddag. De Spoorwegen vraagt reizigers, indien mogelijk, van reizen op dit baanvak af te zien of deze te verzetten. De onderneming biedt aan, de treinkaartjes terug te nemen, het geld wordt dan terugbetaald. Deze coulanceregeling geldt voorlopig voor reizen tot uiterlijk 23 juni.

De ICE-treinen richting Hannover en Frankfurt worden over het oude baanvak door Maagdeburg omgeleid. De brug over de Elbe daar is, zoals gemeld, sinds afgelopen woensdag weer vrijgegeven. Om capaciteitsredenen zullen de treinen van de RE1 nog steeds in Biedertz, dus voor Maagdeburg, eindigen en beginnen.

Bron: De Berlijnse krant Der Tagesspiegel zaterdag 15 juni 2013, www.tagesspiegel.de

eisenbahnbruecke

Spoorbrug blijft versperd vanwege de hoge waterstand  in de Elbe.

Vanaf maandag is, als gevolg van de hoge waterstand in de Elbe, de spoorbrug in Schönhausen versperd. Daarom wordt het treinverkeer voorlopig nog tot zondagavond gehinderd. Nog steeds zijn er vertragingen op centrale ICE-trajecten. Treinen tussen Berlijn en Hannover en verder in het Ruhrgebied rijden over Maagdenbrug en Braunschweig. Ook de ICE-verbinding Berlijn-Frankfurt/Main krijgt, volgens mededelingen van de Duitse Spoorwegen, te maken met omleidingen. Op het traject Praag, Dresden, Berlijn, Hamburg zijn er vertragingen van 30 tot 45 minuten. Wanneer de brug weer in gebruik wordt genomen is nog ongewis. Eerst moet volgens de Spoorwegen getest worden of de stabiliteit door het water is verminderd.

Bron: Mitteldeutsche Zeitung zondag 16 juni 2013, www.mz.web.de

Zaterdag 22 juni willen broer Bert en ik met de trein naar Praag om vandaar via Regensburg en verder langs de Limesroute terug naar Nederland te fietsen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: