Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Rothenburg, stad aan de Tauber [7]

Rothenburg, stad aan de Tauber [7]

Archief

Kalender van berichten

juni 2013
M D W D V Z Z
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Weblogstatistieken

 • 78.774 hits

Zaterdag 29 juni 2013.

Dag 7, Fietsen van Praag via Regensburg naar NL. Vandaag van Gunzenhausen naar Rothenburg ob der Tauber,68 km.

Vanaf Regensburg laten we ons deels leiden door de GPS-track van de Limesroute. Meestentijds is dat een prima hulpmiddel, maar Arie – zo noemen Bert en ik de maker van de track – maakt er een potje van. In sommige gevallen voert zijn route door hoger gelegen straatjes, terwijl er een fietspad met minder uitdagingen door de plaatselijke of regionale overheid is aangelegd. Ik kan het billijken dat Arie houdt van klauteren, maar ook gebeurt het dat de route over een overwoekerd zandpad gaat met een slagboom ervoor en onkruid van 80 cm hoog. Vanmorgen leidde de track van Arie in het niets, in graanvelden.

Nadat we enige km’s de drukke weg aanhouden, komen we bij de Altmühlsee. Weliswaar aan de ander kant van dit meer, maar dat geeft niets. We gaan de goede kant op. De wegen zijn meestal geasfalteerd.

Gisteren en eergisteren kronkelde het fietspad, respectievelijk de boerenweg, samenop met het dal waarin het riviertje de Altmühl loopt. Vandaag zijn er min of meer rechte stukken weg door landbouwgebieden. Herrieden heeft een mooie stenen brug met bogen. Nadat we bij de VVV door een poortje rijden kunnen we een mooie foto maken van deze brug. Ik doe het niet. Het fototoestel laat ik in zijn tasje in de beschermende plastic zak. Het regent al de hele morgen.

002 (900x674)

Leutershausen

In Lautershausen regent het nog steeds. Dat geldt ook voor de hoog gelegen Frankische vrijstad, Rothenburg ob der Tauber. We stoppen er voor vandaag mee. Wij melden ons bij een hotel en trekken droge kleren aan. De natte spullen trekken we zoveel mogelijk uit en kleden ons met droog goed.

003 (900x675)

007 (900x673)

009

021 (900x670)

Als de regen toch eindelijk ophoudt doen we nog een rondje binnenstad van Rothenburg.


4 reacties

 1. Anne schreef:

  Hoi Dick en Bert. Ik ben helemaal bij hoor met lezen. Jullie hebben al veel gezien en aardig wat kilometers afgelegd. Jammer dat het weer niet echt fantastisch is. Wat staat er nu precies op de foto van Leutershausen? Is dat kunst? Groet Anne

  • dickwalraven schreef:

   Dat is een soort vliegtuig. Ooit jaren geleden heeft daar iemand gevlogen met een soort vliegtuig, toen die nog niet waren uitgevonden. Je kunt via Google het verhaal opzoeken. Waarschijnlijk staat daar iets over in het Duits.

  • dickwalraven schreef:

   Van Dick aan Anne. Ik heb het even opgezocht:
   “Leutershausen ist die Heimatstadt des Flugpioniers Gustav Weißkopf. Das Flugzeug Weißkopfs wurde anlässlich des Jubiläums der Gebrüder Wright nachgebaut und das Modell 21 ist tatsächlich erfolgreich geflogen”.

 2. Alex Ramakers schreef:

  Dag Dick en Bert,
  Ik heb vanavond jullie site bezocht en globaal gelezen. Zo heeft ieder zijn eigen stijl van verslaglegging en dat is maar goed ook. Ik kan jullie verhaal goed volgen.
  Ik hoop dat jullie beter weer hebben dan ik. Na het Gardameer heb ik veel regen en kou gehad. Maar nu moet het opknappen.
  Jullie maken ook best veel kilometers op een dag Rond de negentig is eigenlijk het mooist. Heb je nog voldoende tijd om de omgeving te verkennen.
  Doe rustig aan en denk om jullie veiligheid.
  Groeten,
  Alex

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: