Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » De Rijn [11]

De Rijn [11]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Woensdag 3 juli 2013.

Op de camping spreek ik een man die met het boekje van Reitsma, van Amsterdam naar Rome, onderweg is naar Bregenz. In twee dagen reed hij van Nederland naar hier. Hij laat trots de stand van z’n kilometerteller zien. Als hij bij de Bodensee is aangekomen gaat hij de zelfde weg terug naar huis.

003 (900x675)

Sankt Goar

005 (900x675)

Omdat het vanmorgen regent ontbijten we luxe bij een bakker in Boppard. Na de koffie en broodjes gaan we weer de regen in. Soms regent het vandaag stevig en dan regent het weer matig.

010 (900x650)

Koblenz

015 (900x674)

Een aantal jaren geleden was ik ook in Koblenz en wel tijdens mijn fietstocht van Bregenz naar Nederland. Nu is er een indrukwekkende  kabelbaan aangelegd over de Rijn en alles ziet er opgeleukt uit. Toen sliep ik in de jeugdherberg hoog in de vesting aan de andere kant van de rivier. Nu steken we de Moesel over. Er wordt groot onderhoud gepleegd aan de brug. Met wat moeite komen we de brug over.

Ook het fietspad langs de Rijn wordt een stuk onderhanden genomen. Daarom moeten we omrijden. Omdat ergens een omleidingsbordje verkeerd is opgehangen rijden we verkeerd om na een half uur weer langs de zelfde basisschool te komen.

In Andernach ontmoeten we tijdens de thee twee dames uit Zeist die een fietstocht langs de Rijn maken vanuit Nederland. Ze hebben duidelijk veel moeite met de regen van vandaag, De oudste van de twee verwarmd haar achterste aan de terras-heater van het restaurant.

Onderweg meldt broer Bert me dat we de 1.000 km zijn gepasseerd.

In Bonn gaan we in principe voor de jeugdherberg. Als we na wat vragen in de buurt van de Venusberg zijn waarop de jeugdherberg is gebouwd, besluiten we spontaan een ander onderkomen te zoeken, omdat we eigenlijk geen zin hebben om het flinke hoogteverschil te overbruggen.

Fietsen met Bert van Praag via Regensburg naar NL. Dag 11, woensdag 3 juli 2013, 113 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: