Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Ford [12]

Ford [12]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 72.982 hits

Donderdag 4 juli 2013.

001 (900x674)

..

002 (900x668)

Wesseling heeft veel industrie, maar sinds kort ook een prachtige boulevard die nog niet officieel geopend is. Jonge ganzen blijven hier met hun ouders aan de rand van de rivier. Het midden zou ze noodlottig worden.

012 (672x900)

Keulen, Duits Museum voor Sport en Olympische Spelen

..

015 (900x675)

Dom van Keulen

..

020 (900x675)

..

Ook Keulen heeft een nieuwe promenade, waar als je kalm aandoet ook mag fietsen. Oude pakhuizen en andere bedrijfspanden zijn omgevormd  tot woningen, winkels en restaurants. Wij gaan de koffie bij het Duits Museum voor Sport en Olympische Spelen.

Het complex van de Fordfabrieken is zo groot dat er drie halteplaatsen zijn van de regionale trein die hier langs rijdt: Süd, Mitte en Nord.

In de Biergarten van een klein café-restaurant nemen we om 15:15 uur onze middagthee. Straks kunnen we kiezen voor de drukke westkant of de rustige oostkant van de rivier. Wij gaan voor de tweede optie. Aan die andere kant van de drukke brug naar Düsseldorf zijn veel potplantenkwekerijen. Dan volgt een dorpje met de naam Hamm. Na het passeren van de binnenhaven en een golfterrein komen we nog in een randje van het stadscentrum van Düsseldorf. Hier steken we twee bruggen over om weer aan de westkant te komen.

In een dorpje op de camping zetten we onze tent op. Als m’n tent staat en ingericht is, vertelt een Engelsman mij dat op deze plaats afgelopen nacht zijn tent stond en deze aan het begin van de ochtend vreselijk was ondergepoept door een grote groep vogels die in de boom die hier staat zaten. Hij adviseert mij m’n tent een stukje verderop te zetten. Met tegenzin doe ik dat.

Als we gedoucht hebben is het kleine restaurant van de camping al gesloten. We gaan voor een maaltijd naar een 4-sterren hotel-restaurant niet ver van de camping, nogal chique voor fietskampeerders. Als wij hier eten staan op het parkeerterrein BMW’s en Mercedesen. Bij de stenen trap naar het buitenrestaurant staan twee fietsen.

Fietsen met Bert van Praag via Regensburg naar NL. Vandaag Dag 12, donderdag 4 juli 2013, 113 km, van Bonn naar Lange Kierst


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: