Home » 2013 Praag-Regensburg-NL » Eendaagse [15]

Eendaagse [15]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.743 hits

Wij verlaten de stad Utrecht en fietsen door het landelijk gebied halverwege Houten en Odijk en komen door de dorpen Werkhoven en Cothen. Bij Wijk bij Duurstede steken we met een pontveer de Nederrijn over.

004 (900x664)

Wijk bij Duurstede

008 (900x665)

Eiland van Maurik

We komen langs een dode rivierarm die ontstond bij het aanleggen van de stuw bij Amerongen. Het gebied tussen deze arm en de rivier heet het eiland van Maurik. Er zijn hier campings en voorzieningen voor waterrecreatie.

025 (900x675)

We steken zuidoostwaarts door van de omgeving van de Nederrijn naar de noordzijde van de Waal. We komen door het dorp Kesteren en kruisen de Betuwelijn.

Als we voorbij de snelwegbrug bij knooppunt Valburg zijn, zien we in de verte al de contouren van Nijmegen. Bij Oosterhout horen wij van een verkeersregelaar dat we vanaf deze kant alleen maar Nijmegen in kunnen als we drie kilometer terugrijden en het voetveer van Ewijk naar Beuningen nemen. We hielden gezien de Vierdaagse er al rekening mee dat we om zouden moeten rijden.

Dat doen we dus. Leo komt bij dit pont kennissen van hem uit Sassenheim tegen. Wij maken een praatje met hen. We hebben hier alle tijd voor omdat we op dat moment niet meer met het veer meekunnen omdat die al vol is als zij en wij aan komen rijden.

029 (900x671)

Via een wat minder gezellige kant, namelijk via het gebied van de Noordkanaalhaven, komen we het drukke Nijmegen binnen.  We doen niet mee aan het wandelfeestgewoel en gaan met de trein terug naar de Bollenstreek.

In de trein hebben we een geanimeerd gesprek met een mevrouw uit Nijmegen die haar huis heeft uitgeleend aan bevriende 4-daagse-wandelaars. Zelf gaat de docente HBO-V een paar dagen naar kennissen in Ede en vandaar voor een vakantie naar Oostenrijk. De grote koffer die ze bij zich heeft is niet alleen voor de twee dagen Ede maar ook voor haar vakantie.

Fietsen met zwager Leo van Utrecht naar Nijmegen via de Limesroute. 85 km. Anderhalve week geleden kwam ik terug van een fietsreis met Bert van Praag via Regensburg naar Nijmegen. Deze etappe sluit hierop aan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: