Home » 2013 Fietsen » Nieuw leven [4]

Nieuw leven [4]

Archief

Kalender van berichten

juli 2013
M D W D V Z Z
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Weblogstatistieken

  • 78.772 hits

Donderdag 18 juli 2013.

001 (674x900)

Zwolle

Tussen Zwolle en Hattem pakken we de draad weer op en vervolgen de Internationale Hanzeroute,  die we begin juni vanaf Zaltbommel begonnen.

004 (900x672)

Kampen

009 (900x663)

Genemuiden

In Kampen maken we een wandelingetje door de zonnige binnenstad. Tijd voor een ijsje. Hierna fietsen we in de buurt van het Zwartemeer. Bij Genemuiden gaan we met het pont over het Zwartewater naar Zwartsluis. Hier ongeveer begint het Natuurgebied De Wieden.

014 (900x674)

In een theetuin bij een boerderij mag je je eigen thee of koffie zetten en inschenken. We hebben een plekje in de schaduw van een boom. Van hieruit hebben we zicht op een weiland aan de andere kant van de weg.  Daar wordt een kalf geboren terwijl wij aan de thee zitten. We zien waar het gezegde ‘met vallen en opstaan’  vandaan komt. Als het kalf eenmaal blijft staan zoekt hij of zij naar de tepels van de koe. De koe likt het jong schoon.

Nadat we ons hebben gemeld, hebben gedoucht en zijn omgekleed  bij het VodF-adres in Blokzijl bezoeken we het leuke stadje Blokzijl. We eten bij Sluiszicht, waar we jaren geleden weleens op het terras zaten voor een biertje. Aan de haven is er een optreden van het Groot Piratenorkest.

De volgende morgen ontbijten we samen met de andere twee gasten van ons overnachtingsadres, een stel uit Baarn. Die maken een fietstocht op basis van de Elfstedentocht. Omdat er nogal wat bordjes ontbreken, improviseren ze met knelpunten.

Fietsen met Joke van Zaltbommel via Friesland naar Groningen. Vandaag dag 4, van Zwolle naar Blokzijl, 65 km. Begin juni fietsten we de etappes 1 tot en met 3.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

Gezien

Fietsen, wandelen en meer

Willems Wonderlijke Wandelingen

zwerven over 's Heeren wegen

Bob op weg naar Santiago de Compostela

De voorbereidingen en de weg er naar toe.

%d bloggers liken dit: