Home » 2013 Fietsen » De Meierij

De Meierij

Maandag 23 september 2013.

033 (900x674)

Het Bossche Broek ligt tegen het centrum van ’s Hertogenbosch aan. Met een pontje dat ik zelf moet bedienen steek ik over naar dit natuurgebied. Richting Sint-Michielsgestel fiets ik een stuk langs de Zuid-Willemsvaart. Er staat een bord dat dit kanaal wordt omgelegd en dat dit project eind 2014 gereed zal zijn. Ik heb er over gelezen, maar zo op de fiets krijg ik geen indruk van de werkzaamheden ter plaatse.

058 (900x665)

De Glazen boerderij in Schijndel

 

049 (900x675)

Als ik in Schijndel een foto maak van een kunstwerk op een rotonde, word ik aangesproken door een man, die de wegbeheerder van de gemeente blijkt te zijn. Hij vertelt dat er op het gemeentehuis een kaart ligt waar alle kunstwerken van de gemeente staan aangegeven. Je hebt er wel twee dagen voor nodig om ze allemaal goed te bekijken. Ik bedank hem hiervoor.

064 (900x665)

In Sint-Oederode houdt de gemeente kantoor in Dommelrode, een kasteel dat voor het eerst in 1408 werd vermeld. Van 1819 tot 1954 was het een nonnenklooster en heette toen Mariendael. Het cultureel centrum van Rooi heeft nu die naam. In dit dorp is ook een 14e– eeuws kasteel, Henkenshage. In de 15e eeuw was dit ook wel bekend onder de naam De Streep. Het nieuwe sportcentrum van Sint-Oederode heet nu De Streep.

In Boskant een buurtschap van Rooi zijn op de hoek van een straat houten sculpturen neergezet van Theo een plaatselijke kunstenaar. Een stukje verderop bij een café-restaurant hangt een spandoek met de mededeling dat binnenkort de danslessen hier weer gaan starten.

094 (900x674) (2)

Theeschenkerij De Noenes in Haaren

Via Boxtel, Haaren en Vught ga ik weer terug naar mijn startpunt in Den Bosch.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: