Home » 2013 Fietsen » Grachtengordel

Grachtengordel

Vrijdag 27 september 2013

Achter Amsterdam Centraal station stappen we uit de draagvleugelboot van Connexxion. Bij IJmuiden waren we op dit openbaarvervoermiddel gestapt om over het Noordzeekanaal naar de hoofdstad te gaan.

016 (675x900) (675x900)

Het Barcelonaplein op het Java-eiland

Aan de noordkant van de Jan Schaeferbrug komen we op het Java-eiland en we pikken nog een stukje mee van het KNSM-eiland. De nieuwbouw op deze eilanden doet echt Amsterdams aan, met grachtjes en bruggen en gezellige rommeligheid.

027 (900x650)

Onderdoorgang voor fietsen bij het Rijksmuseum

053 (900x675)

Boot met uit de grachten opgedregde fietsen

Als we in de Czaar Peterstraat zijn fietsen we in historisch Amsterdam. Om de hoek op de Oostenburgergracht staat het voormalige hoofdkantoor van de VOC. We gaan kriskras langs de bekende grachten van de Amsterdamse binnenstad, de Singel, de Herengracht, de Keizersgracht en de Prinsengracht. We komen langs bekende en minder bekende bezienswaardigheden van Amsterdam, zoals het Entrepotdok, Artis, het Vondelpark, de Jordaan, de Negenstraatjes, de Nieuwmarkt en het Rijksmuseum.

063 (900x662)

De draagvleugelboot met op de achtergrond het Paleis van Justitie

Om 16.00 uur zijn we weer bij de aanlegsteiger van de draagvleugelboot, die ons 20 minuten later weer naar Velsen-Zuid terugbrengt. Best leuk zo’n boot die met een behoorlijke vaart over het water scheert. Na 31 december 2013 wordt hij uit de vaart genomen. In plaats daarvan gaat er dan een snelbus rijden tussen IJmuiden en Amsterdam. Jammer.

130927 GE F Grachtengordel Asd

Route 28 km. In het blad Tour Actief van juni 2013 staat de tocht beschreven


1 reactie

  1. Bas schreef:

    Je hebt net mijn werk gemist. Als je 150 meter verder was doorgereden op de oudezijds voorburgwal, dan had ik je nog voorbij kunnen zien fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: