Home » 2013 Fietsen » Flevoland

Flevoland

Woensdag 2 oktober 2013.

‘Is dit de trein naar Lelystad?’ vraagt een vrouw die puffend met twee zware en één lichte tas de trein binnenkomt op Amsterdam-Centraal. Als ze is bijgekomen, vertelt ze me dat ze met de nachttrein vanuit Oostenrijk komt. Ze had een slaapplaats geboekt en betaald, maar moest op een gewone stoel plaatsnemen, omdat er voor haar geen plek was. Wel heeft ze een Duits klachtenformulier gekregen. Wellicht krijgt ze het teveel betaald geld alsnog terug.

023 (900x675)

Vandaag maak ik een fietstocht vanuit Lelystad naar de Bollenstreek. Vooraf maakte ik een route via een fietsrouteplanner en maakte daarbij een GPS-spoor aan. Ik koos voor deze gelegenheid niet een recreatieve route, maar een route die die min of meer de snelste weg zoekt.

031 (900x665)

Op de dijk tussen Oostelijke Flevoland en het IJsselmeer fiets ik meer dan 35 km. Links van mij liggen de Oostvaardersplassen. Omdat ik de wind in de rug heb kan ik genieten van de rustige omgeving zonder het idee te hebben dat ik over de Afsluitdijk fiets. Op het oude land kom ik langs Muiden en ga door Weesp en Driemond. Via de Gein bereik ik het landelijk gebied van Abcoude en de Ronde Hoep.

034 (900x674)

Bij een zelfbedieningspont komt een oppas-oma met een ukkie voorop de fiets aanzetten. Ze kijkt naar het pontje. Ik vraag of ze ook mee wilt. Ze twijfelt omdat ze niet weet waar ze uitkomt als ze de overkant van het riviertje neemt. Ik adviseer haar dan maar niet over te gaan. Ze zal aan de ouders van het kind vragen over het hoe en wat van de oversteek met het pontje.

Tussen Vrouwenakker en Bilderdam ligt een leuk weggetje dat om sommige plaatsen maar 60 cm breed. Er lopen schapen en ik zie zelfs twee kinderboerderijvarkentjes kuieren als ware het schapen. Als ik in Leimuiden ben is het niet ver meer naar huis.

131002a GE Lelystad Lisse

Vandaag weer een mooie fietsrit met meest wind mee, 94 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: