Home » 2013 Fietsen » Reeuwijkse Plassen

Reeuwijkse Plassen

Maandag 30 september 2013

Kwart over negen is het nog fris in Moerkapelle. Langs het fraaie riviertje de Rotte gaan we naar Rotterdam-Noord. Van de stad zien we niet zoveel. We fietsen om de Kralingse Plas. In 1970 kwamen hier 120.000 mensen op af om van een popfestival te genieten dat werd gehouden naar het voorbeeld van Woodstock 1969. Er is onlangs een monument onthuld naar aanleiding hiervan.

004 (674x900)

Moordrecht

We volgen een knooppuntenroute door groene zones van Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel. De 33 m hoge watertoren uit 1924 met klok in Moordrecht wordt nu gebruikt en bewoond door een kunstenaarsechtpaar. Het voormalige gemeentehuis van Moordrecht is verbouwd en is nu een verzorgingshuis.

010 (900x660)

Gouda

007 (900x674)

Aan de Markt van Gouda staat een prachtig raadhuis en de Waag. Tussen Gouda en Bodegraven liggen de Reeuwijkse Plassen. Van Bodegraven fietsen we via een stukje van de LF4 door het dorp van de boomkwekerijen, Boskoop, en Polder de Wilde Venen terug naar ons startpunt in Moerkapelle.

012 (900x666)

Reeuwijkse Plassen

We kunnen terugkijken op een zonnige herfstdag. Eén van de laatste mooi weer dagen van 2013?

130930 GE F Rondje v a Moerkapelle

Fietsen met broer Bert en zwager Leo, 80 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: