Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Trefpunt [J-31]

Trefpunt [J-31]

Maandag 2 december 2013. 

De Stadsfoyer van de Deventer Schouwburg aan de overkant van het station is de ideale plek om onze wandeling te beginnen. We drinken koffie aan een grote tafel. In deze hotspot-ruimte kunnen zzp-ers gratis werken. Er zijn er nu rond 9 uur nog niet zoveel. Alles ziet er hier mooi en schoon uit.

Voordat we de stad verlaten, lopen we eerst nog even door het historische centrum, langs het Stadhuis, de Waag en door het Bergkwartier. De winkel van de Deventerkoeken, Bussink, is nog niet open. Wat opvalt is, dat het erg rustig is in het centrum. We wandelen een paar honderd meter over het fietspad langs de IJssel.

006 (675x900) (2)

011 (900x504) (2)

Als we aan de andere kant van de Hanzebrug zijn komen we eerst langs oude gebouwen van het voormalige stedelijke energiebedrijf en daarna langs een prachtig pand met de naam L’Arc en Ciel (1). Er zijn glazen platen op de gevel aangebracht, die verschillende kleuren tonen, naar gelang de lichtinval en de stand van waaruit je ernaar kijkt.

Bij het dorp Epse wandelen we een stuk door het landgoed van het vroegere kasteel Hassink. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd dit kasteel gebombardeerd door de Engelsen. De Duitsers die daar ‘ kantoor hielden’ waren een dag eerder reeds vertrokken met medeneming van alle materialen. Het is nu het lekker zonnig geworden. Je zou niet zeggen dat het vandaag december is.

015 (900x675) (2)

021 (900x675) (2)

Ooievaars zien we niet in Gorssel. In het dorpshuis ’t Trefpunt (2)maken we een sanitaire stop. De normale horecabedrijven in dit dorp zijn op maandag gesloten. De beheerster van het culturele centrum vertelt ons dat er veel verenigingen hier hun clubavonden hebben. Ook wordt er hier gesport.

We wandelen langs een opvoedingstehuis in de buurt van het dorp Eefde. Cliënten zien we niet, ook geen personeel. Wel staan er aardig wat auto’s op de parkeerplaats. We gaan over de brug van het Twentekanaal en lopen een tijdje op een fietsstrook langs een behoorlijk drukke weg. Verderop is er weer een trottoir. Deftige huizen staan er langs deze weg richting het centrum.

We pikken nog een stukje binnenstad mee voordat we het station van Zutphen inlopen. Met ongeveer twee uur zijn we weer terug in de Bollenstreek.

Jacobswegen in Nederland, traject Hasselt (Ov)-Maastricht. Vandaag de vierde etappe van Deventer naar Zutphen met Joke, Gré en Leo, 20 km. In totaal liep ik in 2012 en 2013 tot nu toe 31 etappes uit het boekje. Dat is 713 km.

(1)    L’Arc en ciel = regenboog

(2)    ’t Trefpunt maandag tot en met vrijdag open vanaf 8.30 uur.


2 reacties

 1. dickwalraven schreef:

  Hallo Han, De beelden in het water die jij bedoelt zijn te zien in Lisse. De eerste aan de Ruishornlaan, de tweede in de Vrouwenpolder.

 2. Han schreef:

  Mooie foto van het beeld! Nu zag ik op jouw site ook foto’s van beelden in het water. Ik ben wel erg benieuwd waar je deze beelden in het water hebt gevonden.
  Het gaat om deze foto’s: https://dickwalraven.files.wordpress.com/2013/03/ac22367cc3.jpg
  en https://dickwalraven.files.wordpress.com/2013/03/18f2b124b7.jpg
  Kun je me laten weten waar je deze foto’s gemaakt hebt? Alvast bedankt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: