Home » 2013 Diversen » Verdwijnpunt

Verdwijnpunt

Vrijdag 6 december 2013.

Gisteren was het ideaal weer om een boek te lezen. Ik las het prachtige boek Verdwijnpunt uit van de IJslandse schrijver Arnaldur Indridason, dat ik had geleend van de bibliotheek.

verdwijnpunt

Inspecteur Erlendur heeft de verdwijning van zijn jongere broertje tijdens een zware sneeuwstorm in de bergen na al die jaren nog niet verwerkt. Hij voelt zich verantwoordelijk voor deze verdwijning. Erlendur keert terug naar het ouderlijk huis, dat al jaren leeg staat, en de plaats van het onheil. Zo herbeleeft hij in herinneringen en nachtmerries deze traumatische gebeurtenis. Tijdens gesprekken met enkele plaatselijke ouderen komt er een andere geheimzinnige verdwijning van een jonge vrouw aan het licht.

Deze twee gegevens worden heel mooi met elkaar verweven en langzamerhand krijgt Erlendur meer zekerheid over wat er met zijn broertje is gebeurd. Het is een meeslepend verhaal, geheimzinnig spannend en tegelijk heel ontroerend en fijngevoelig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: