Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Zeearend [J-32]

Zeearend [J-32]

003 (900x666)

Zutphen

Dinsdag 10 december 2013.

We steken de 810 meter lange Cortenoeversebrug ten zuiden van Zutphen over, als een fietser ons passeert. Hij heeft een vreemd ding achterop zijn bagagedrager gemonteerd. Het lijkt wel de poot van een statief voor een camera. Aan de westkant van de IJssel zit de man met fiets op een bankje en kijkt voor zich uit.

Op onze vraag wat hij achterop zijn fiets heeft gemonteerd vertelt hij dat het inderdaad een camerastatief is. Hij wil een zeearend fotograferen, die hij hier gespot heeft. De vogel zou richting Brummen zijn gevlogen. ‘Morgen kom ik weer terug om hem te zien’, zegt de man. Wij groeten hem een vervolgen onze route richting Brummen.

007 (900x673)

Brummen

We letten goed op als we over de kromme weg naar Brummen wandelen. We zien wel vogels maar geen zeearend laat staan een sperweruil. Bij het pont naar Bronkhorst zit een mevrouw in de abri. Ze hoeft niet over maar rust even uit om straks weer terug te wandelen naar haar huis in Brummen. Ze vertelt dat het een paar weken geleden nog rustiger was omdat het pontveer toen uit de vaart was in verband met hoog water.

009 (900x675)

Bronkhorst

In Bronkhorst zijn gemeentewerklieden of vrijwilligers bezig de kerststal in te richten. Maria en Jozef zijn nog alleen. De os, de ezel en de schaapjes zijn nog niet gearriveerd. Dit kerstonderkomen gemaakt van stro staat voor de kapel tegenover café-restaurant Het Wapen van Bronkhorst. We zijn hier niet de enige klanten, maar het is vandaag niet druk rond het middaguur. Stilte voor de storm? Komend weekend wordt in de kleinste stad van Nederland het Dickensfestival gehouden.

014 (900x663)

Doesburg

We wandelen over het schouwpad langs een beek. De beschrijving in het boekje klopt hier even niet of is ons niet helemaal duidelijk. Daarom komen we ook nog een stukje in het dorp Steenderen, één van de 44 dorpen en kernen van de gemeente Bronkhorst. Aan het Zwart Schaar ligt een grote camping. Op het terras van het café-restaurant hier nemen we nog een paar boterhammen uit de rugtas en een kop koffie uit de thermos. Bij de Waag en het historische stadhuis van Doesburg hebben we het eindpunt van onze wandeling bereikt.

Jacobswegen in Nederland, traject Hasselt (Ov)-Maastricht. Vandaag met Leo en Bert de vijfde etappe van Zutphen naar Doesburg, 22 km. In totaal liep ik in 2012 en 2013 tot nu toe 32 etappes uit dit boekje. Dat is bij elkaar 735 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: