Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Posbank [J-33]

Posbank [J-33]

Maandag 16 december 2013.

Bij Bakker Bertram in de Meipoortstraat van Doesburg beginnen Leo en ik onze wandeling met een kop koffie. Na een tippel van vier kilometer langs een rechte provinciale weg komen we in het landelijke dorpje Ellecom. Hier wordt de afvalbank bij de rustbank geleegd door de bewoners. Participatiesamenleving?

013 (900x662)

Bij De Steeg ligt Kasteel Middachten. In dit kasteel wonen de Graaf en Gravin zu Ortenburg. Vanaf tweede kerstdag wordt hier gedurende drie avonden het spektakel WamWinterLicht gehouden. Zo te zien zijn ze er bijna klaar voor. Er staat in de tuin onder meer een protserige gekleurde glazen koets.

019 (900x675)

Posbank

020 (900x675)

Vanaf nu lopen we alleen nog door bossen en heidevelden naar ons eindpunt van vandaag Arnhem. Deels loopt het gelijk op met het Maarten van Rossumpad. Het is druk bij paviljoen De Posbank op deze zonnige maandag. De serveerster is in beste stemming en heeft ondanks de drukte nog tijd om te dollen met de man achter de uitgiftebar.

Ten noorden van Velp staan in de bosrand hekken om een terrein met een nieuw gebouw met afgeplakte ramen. Hier zou een hotel komen. Zo te zien is het geld op of is het bedrijf failliet. Het is crisis.

026 (900x674)

041 (900x668)

In Arnhem-Noord gaan we eerst door een wijk met ruime huizen, Geitenkamp. Dichter bij station Velperpoort zijn de woningen kleiner en de bevolking diverser, Klarendal. Met een Breng-trein gaan we naar Station Arnhem Centraal en vandaar verder met de NS naar de Bollenstreek.

Jacobswegen in Nederland, traject Hasselt (Ov)-Maastricht. Vandaag met Leo de zesde etappe van Doesburg naar Arnhem, 26 km. In totaal liep ik in 2012 en 2013 tot nu toe 33 etappes uit het boekje. Dat is bij elkaar 761 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: