Home » 2014 Fietsen en wandelen » Des Indes

Des Indes

Vrijdag 10 januari 2014.

In Leiden langs de Haarlemmertrekvaart ontbreekt een knooppuntbordje. Bert weet dit. Met een bocht fietsen we de brug over richting Station Leiden Centraal. We printten vanmorgen een knooppuntenroute uit aan de hand van de Vlaamse knooppuntenwebsite. Heel Zuid-Holland staat daar op en het werkt ook nog makkelijker dan de Nederlandse knooppuntensite. Een stukje dwars door de stad gaan we en verder door Voorschoten.

001 (900x465)

We komen langs de oude zilverfabriek, een paleis. Op een bankje uit de wind in de zon genieten we van het ‘voorjaarsweer’ in januari. We volgen voor een deel de spoorlijn door het landelijk gebied van Wassenaar naar Leidschendam, langs Station Mariehoeve naar het centrum van Den Haag.

004 (900x663)

De Gevangenpoort

007 (900x673)

Hotel Des Indes

Het is lunchtijd in de Hofstad. Heel wat ambtenaren maken een wandelingetje in de zon. We passeren de Hofvijver en gaan over het Lange Voorhout. Bij Des Indes gaan we over de Dennenweg en verder langs het kantoor van de VNG. Voorbij de Haagse Bosjes zijn we in Stadsdeel Scheveningen. Van hieruit gaat de route door de duinen. De horecavoorzieningen bij de watertoren en bij De Duinen zijn deze tijd van het jaar doordeweeks gesloten.

008 (900x660)

In Katwijk aan Zee praat een gepensioneerde Katwijker ons bij over de kustversterkingen. In Noordwijk aan Zee gaan we niet over de boulevard maar volgen knooppunten door villastraatjes. Nog een stukje met wind mee langs de Leidsevaart en dan we al weer snel in ons bollendorp.

Een rondje fietsen Bollenstreek, Leiden, Den Haag en via  Katwijk en Noordwijk terug, 75 km. 


1 reactie

  1. Gré schreef:

    Gele trilzwam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: