Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Hier maj plat praotn [J-35]

Hier maj plat praotn [J-35]

Woensdag 8 januari 2014.

Vandaag wandelen Leo en ik weer eens een ander traject van Jacobswegen in Nederland. Om 9.30 uur is het nog rustig in het Hanzenstadje Hattem. Afgelopen zomer was ik hier ook, met Joke op de fiets . Toen fietsten we een deel van de Hanzeroute van Michael Wannet.

009 (900x663)

Omgeving Landgoed Molecaten

015 (900x673)

Wezeper Heide

Bij Landgoed Molecaten start een groep ouderen met een wandeling in dit bosachtig gebied. We laten ze passeren. Sommigen vragen zich af of we nieuw zijn in de groep, als ze ons passeren. We lopen een heuvel, de Trijselenberg, op. We zijn op de Veluwe. De Wezepse Heide wordt beheerd door waterbedrijf Vitens. Er lopen grote runderen in dit gebied.

Veel mannen van mijn generatie waren in hun militaire diensttijd in Wezep gelegerd in een van de kazernes in deze plaats. Daar dankt dit dorp zijn bekendheid aan. Wij brengen een bezoek aan het jaren-60-winkelcentrum. Aan alles is te zien dat Winkelcentrum Meidoornplein een opknapbeurt nodig heeft. Een groepje mannen staat bij een leegstaand winkelpand op het middenplein. Ze wisselen nieuwtjes uit. Hier praten ze in een plaatselijk of regionaal dialect.

023 (900x664)

Fantasietuin ’t Loo, gemeente Oldebroek

029 (900x675)

Tussen Wezep en Oldebroek wandelen we weer een stuk door een bosachtige omgeving met onder andere buurtschap ’t Loo, niet te verwarren met ’t Loo bij Apeldoorn.

034 (900x674)

We komen langs het Boerderijmuseum. Deze agrarische attractie is in de winterperiode alleen dinsdags open. Mijn oog valt op een sticker op de toegangsdeur: “Hier maj plat praotn”.

Bushalte Oldebroek Centrum, zonder abri, ligt pal voor de apotheek tegenover de dorpskerk. Het gebouw van de apotheek is een gemeentelijk monument en was ooit het gemeentehuis van de gemeente Oldebroek.

“Jacobswegen in Nederland”. Traject Hattem-Utrecht- Antwerpen. Vandaag wandelen zwager Leo en ik de eerste etappe van Hattem naar Oldebroek, 21 km. In totaal liep ik in 2012, 2013 en 2014 35 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 808 km.


3 reacties

  1. dickwalraven schreef:

    beste Moniek. Ik wou navraag doen bij het Boerderijmuseum in Oldebroek.

  2. Monique schreef:

    Wij zijnsoordelen de winkel op zoek naar de sticker hier maj je plat proaten. Hebben jullie een idee waar wij deze kunnen kopen?

    Groet Monique

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: