Home » 2014 Fietsen en wandelen » ’t Twiske

’t Twiske

Dinsdag 14 januari 2014.

Een laagstaande zon schijnt als we in Landsmeer beginnen met een wandeling door ’t Twiske. Op internet had ik een beschrijving van een route door dit natuurgebied gevonden en een printje hiervan bij me. Als we een half uur onderweg zijn kunnen we de beschrijving niet meer volgen. We hebben waarschijnlijk ergens een verkeerd weggetje genomen.

Aan de hand van het kompas van m’n navigatiesysteem en de aanwezige paddenstoelen en richtingwijzers lopen we verder tegen de klok in min of meer aan de rand van ’t Twiske. Rechts van ons ligt Den Ilp. Aan de noordkant van het natuurgebied pikken we nog een rand van het Oostzanerveld mee. Hier lopen we op een weg met links en rechts boerderijen en veelal luxe optrekjes van van oorsprong hoofdstedelingen die de landelijke rust verkiezen boven het drukke Amsterdam. In buurtschap De Haal ten noorden van Oostzaan gaan we ’t Twiske weer in.

009 (900x674)

012 (900x671)

De twee natuurgebieden, ’t Twiske en Oostzanerveld, maken samen met nog twee aangrenzende gebieden deel uit van een Natura 2000-gebied.

014 (900x665)

019 (900x675)

Het is vandaag handig om een regencape mee te hebben, sterker nog we gebruiken deze ook. Het komt weliswaar niet met bakken uit de hemel, maar we lopen wel een paar uur in de regen. Als we weer terug zijn in Landsmeer brengt de auto ons weer terug in de Bollenstreek.

140114a GE Wa ´t Twiske m Leo

Wandelen met zwager Leo rondje ’t Twiske: Landsmeer, het Luyendijkje, Den Ilp, Oostzanerveld, De Haal, Oostzaan, Landsmeer, 16 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: