Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Ludgeruskerk van Doornspijk [J-36]

Ludgeruskerk van Doornspijk [J-36]

Vrijdag 24 januari 2014.

Vanaf Oldebroek loopt een kerkpad door de weilanden. Hier en daar staan er stokjes met rode vlaggetjes op het land. Er zijn hier mollenklemmen geplaatst. We zien vandaag en zagen ook de afgelopen weken veel molshopen.

006 (900x673)

Het raadhuis van de gemeente Elburg is gevestigd in het buurtschap Oostendorp. Vanuit dit dorp leidt een pad met de naam de Zeuven Vondertjes naar het beschermde stadsgezicht van Elburg. Over de slootjes zijn wandelbruggetjes gemaakt met witte leuningen. Aan de planken onder onze voeten is te zien dat ze hun beste tijd gehad hebben.

009 (900x674)

022 (900x675)

We doen een rondje door dit stadje. We komen langs de Joodse begraafsplaats, de Sint Nicolaaskerk met een merkwaardige toren en de Joodse Sjoel waar een museum is gevestigd en kuieren door knusse straatjes. In de buurt van de haven verlaten we de Hanzestad.

We lopen een stuk over de Zeedijk met uitzicht op het Veluwemeer. Het is een erg rustig gebied. Bij de gerestaureerde fundamenten van de Ludgeruskerk van Doornspijk drinken we koffie uit onze thermos en eten hierbij de door ons meegenomen boterhammen.

In de buurt van Nunspeet komen we langs een aantal minicampings en Lage Bijssel, een grote camping. Het zal hier ’s zomers wel druk zijn. Om met het openbaar vervoer te kunnen gaan, passen we de route uit het boekje aan en wandelen door het centrum van Nunspeet naar het station.

140124 GE Wa Oldebroek Nunspeet

“Jacobswegen in Nederland”, traject Hattem-Antwerpen. Vandaag wandel ik met zwager Leo de tweede etappe van Oldebroek via Elburg en de rand van het Veluwemeer naar Nunspeet, 21 km. In totaal liep ik vanaf 2012 36 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal nu 829 km. 


1 reactie

  1. klaskedejong schreef:

    Bekende wandeling, en altijd weer mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: