Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Oldenaller [J-38]

Oldenaller [J-38]

Dinsdag 4 februari 2014.

In Harderwijk zitten we in een groot café-restaurant om 9 uur aan een kop koffie met uitzicht op het Wolderwijd, zoals de brede strook water tussen de Veluwe en Flevoland hier heet. Een bezoeker vraagt of wij aan het trainen zijn voor bijvoorbeeld de 4-Daagse. Een ander vraagt of we het Pieterpad lopen.

004 (900x663)

Harderwijk

009 (900x673)

Ten zuiden van Harderwijk wandelen we door een rustig agrarisch gebied. Bij Putten komen we langs het prachtig onderhouden Kasteel De Vanenburg. Het wordt gebruikt als hotel en congrescentrum. Een paar kilometers verder zien we een boerderij met de naam ‘Kloosterzicht’, een zijstraat heet Kloosterstraat. Hier zal waarschijnlijk een klooster gestaan hebben.

017 (900x667)

Kasteel De Vanenburg, Putten

029 (900x661)

Kasteel Oldenaller 

Tussen Putten en Nijkerk ligt Kasteel Oldenaller. Rondom het kasteel ligt een gracht. Daarbinnen mag je niet komen. Vanuit het park daarbuiten heb je goed zicht op het kasteel. Vandaag staat het gebouw te stralen in de ‘voorjaars’-zon.

We komen langs boerderijen met een bord in de tuin met de vermelding van RUST. , www.rust.nu. Wandelaars en fietsers kunnen hier een kop koffie of thee nuttigen. Deze tijd van het jaar zijn ze doorgaans gesloten. Bij één, aan de Diermenseweg in het buitengebied van Putten, staat in de tuin vlak bij de weg de deur van een soort caravan uitnodigend open. We nemen binnen een kijkje. Koffie en thee staat er niet, wel ligt er een prijslijst voor deze warme drankjes. Ze verkopen potjes jam. Ik neem er één en leg de 2-euromunt op een plankje van de kast, waar ook de potjes staan uitgestald.

Bij landgoed Salentein komen we op de doorgaande weg vlakbij de bebouwde kom van Nijkerk. In deze meest westelijk gelegen plaats van de Noord-Gelderland stappen we op de trein. Volgende keer gaan we vanaf Nijkerk de provincie Utrecht in.

140204 GE Wa Harderw Nijkerk

“Jacobswegen in Nederland”, traject Hattem-Utrecht-Antwerpen. Vandaag van Harderwijk naar Nijkerk, 26 km. Vanaf 2012 liep ik uit de twee boekjes 38 etappes. Dat is in totaal 888 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: