Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Van café naar café [J-37]

Van café naar café [J-37]

Donderdag 30 januari 2014.

Vanaf het station van Nunspeet gaan we op weg naar de route. Op de Markt is het vandaag markt. Café Marktzicht, een echt ouderwets dorpscafé, is open voor een verse kop koffie. Na 3,3 km zitten weer op de Kolmansweg waar we een week geleden afbogen naar Nunspeet.

140130 GE Wa Nunspeet Harderwijk m Leo

005 (900x666)

Het is rustig op de landelijke weggetjes, hemelsbreed niet ver van het Veluwemeer af. Een hardloper komen we twee keer tegen. Hij loopt een paar rondjes in dit agrarisch gebied aan de noordwestkant van de Veluwe. Voorbij een camping aan het Veluwemeer komen we in een bos. Hier loopt een wandelroute met de naam Horst-naar-Zee-route. Een stuk voor ons loopt een vrouw met een hond. Verder is er geen kip te zien. Een deel van het pad wandelen we over vlonders waarop kippengaas is aangebracht om uitglijders te voorkomen. Rond Kasteel Essenburgh ligt ook een bosachtige omgeving.

009 (900x659)

012 (900x664)

Vlak bij het centrum van Hierden zitten we op een bank aan de koffie met AH-mueslinotenbrood. We hebben uitzicht op een opslagplaats van een bedrijf dat woningen en andere gebouwen sloopt. Er liggen vooral grote hoeveelheden oude dakpannen. Dat is waarschijnlijk goede handel.

In Harderwijk gaan we vanaf de haven en het moderne stadhuis met uitzicht op het Dolfinarium dwars door de, in mijn ogen niet zo interessante binnenstad, richting station. In café de Belofte bij de Smeepoort gaan we aan de thee/koffie. Harderwijk was vroeger een vooraanstaande stad. Het had vijf stadspoorten en tot in de Franse tijd een universiteit.

017 (900x674)

Achter de gevel van de ambachtsschool is een groot appartementencomplex gebouwd. Het gebouw een stukje verderop was vroeger een vakschool voor meisjes. Ook het oude gebouw van een christelijk college voor havo/vwo vlak bij het station is van dezelfde architect.

We hoeven ons bij het station niet te haasten, want een trein naar Amersfoort is net weg. We hebben nog een klein half uur voordat de volgende trein eraan komt. We eten onze meegebrachte appels op en zien een bus die als bestemming Frankrijk heeft. Het was vandaag een mooie dag met lichte vorst, maar een beetje wind en geen neerslag.

“Jacobswegen in Nederland”, traject Hattem-Utrecht-Antwerpen. Vandaag wandel ik met zwager Leo de derde etappe van Nunspeet via de rand van het Veluwemeer naar Harderwijk, 23 km. In totaal liep ik uit de twee boekjes vanaf 2012 37 etappes. Dat is in totaal 862 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: