Home » 2014 Fietsen en wandelen » Hollandse riviertjes

Hollandse riviertjes

Donderdag 27 maart 2014.

We fietsen vanaf de Kaagbrug over de Ringvaartdijk van de Haarlemmermeer in de richting van Leimuiden. Daar gaan we langs de Drecht door de minidorpjes Vriezenkoop en Bilderdam. Verder gaat het smalle Jaagpad hier en daar door de voortuinen van de spaarzame huizen langs het Amstel-Drechtkanaal. Voorbij Uithoorn blijven we langs het kronkelige water fietsen om bij Nessersluis het pontje te nemen Polder de Ronde Hoep in.

002 (900x660)

Langs het Amstel-Drechtkanaal

Verder gaat het langs de dorpjes Waver en Stokkelaarsbrug. Met broer Piet zat ik hier nog eens op het terras bij één van de twee bruggen. Het enige wat nu naar horeca verwijst is het bordje met de tekst ‘Geen fietsen op het terras’. Verderop komen we langs Botshol in de uitlopers van het Vinkenveense Plassengebied. De brug in het dorp Abcoude vormt een flessenhals voor het dorpsverkeer daar.

007 (900x675)

In het groene landschap voorbij dit dorp zien we niet ver weg het AMC-gebouw staan. We komen uit bij het Ajaxstation de ArenA, het Ziggo Dome, de Heineken Music Hall, Mediamarkt en Decathlon.

010 (900x671)

Kijkers bij een ooievaarsnest aan de Kalfjeslaan 

Terug gaan we naar Ouder-Amstel, over de Kalfjeslaan, door het Amsterdamse Bos, langs Schiphol Oost, door Hoofddorp en Bennebroek en langs de bollenvelden en de Keukenhof.

016 (900x673)

Aalsmeer

017 (900x625)

Hoofddorp

Een ritje van 102 km met broer Bert. Aan het begin van de dag was het nog frisjes, maar gaandeweg werd het steeds zonniger en daarmee warmer.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: