Home » 2014 Fietsen en wandelen » Drieplassenfietstocht

Drieplassenfietstocht

Woensdag 2 april 2014.

Cappuccino verkopen ze niet in het dorpscafé van Leimuiden, maar een goed kop koffie uit een ouderwets koffieapparaat met schenkkan hebben ze hier wel vanaf 10 uur in de morgen. We komen met de cafébaas te praten over zijn terrasmeubels. Hij laat ze ’s nachts buiten staan. Het zijn goedkope houten picknicktafels met aan vier kanten banken. Die neem je niet makkelijk mee achterin een auto.

We nemen het pad aan de rechterkant van de Drecht vanaf Leimuiden gezien. Bij Bilderdam gaan we langs de Langeraarse Plassen om in het dorp Langeraar het kerkpad te nemen dwars over het watergebied. Als we verderop over een halfverhard rijwielpad fietsen zien we links en rechts een groot golfterrein. We gaan door de dorpen Nieuwveen, Zevenhoven en Noorden.

004 (900x674)

 

001 (900x667)

Bij het bezoekerscentrum, annex Restaurant Tijsterman, aan de Nieuwkoopse Plassen nemen we een korte middagpauze met uitzicht op het water. Ook bij deze plassen is een kerkpad. Aan het begin van het pad worden grote stukken grond en water bouwrijp gemaakt voor een ambitieus woonproject. Het kerkpad komt uit bij het ‘Potlood’, een ronde toren met een ronde punt.

007 (900x674)

 

010 (900x644)

Nu fietsen we langs het kronkelriviertje de Meije. We passeren onder meer Café De Halve Maan en Buitenplaats De Blauwe Meije. Bij Woerdense Verlaat gaan we over de nieuwe brug richting Mijdrecht. Verder fietsen we door Mijdrecht, Uithoorn en Aalsmeer. Bij Kudelstaart gaan we langs de Westereinderplassen terug naar het beginpunt Leimuiden.

Het was een mooie fietsdag. De zon werd wat getemperd door een sluier van wolken en smog.

Fietsen met Joke via knooppunten door het plassengebied op de grens van de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht, 68 km. We fietsten door de gemeentes: Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, De Ronde Venen, Uithoorn en Aalsmeer. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: