Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Biotex [J-46]

Biotex [J-46]

Donderdag 17 april 2014.

006 (900x658)

De Nijmeegse kunstenaar Gerard Koek heeft de letters in een andere volgorde gezet op de Castella-toren aan de Graafseweg. Biotex, een inweek- en voorwasmiddel, werd gemaakt in zeepfabriek Dobbelman in de oudste stad van Nederland. Wij vertrokken vanmorgen voor onze wandeling vanaf het Centraal Station van Nijmegen. Eerst gingen we in de richting van het Keizer Karelplein, bekend van de omkleedruimtes voor de Zevenheuvelenloop in de parkeergarages van de verschillende banken; verder over de Graafseweg.

We wandelen door het Goffertpark en het stadion van NEC. In de buurt van het Maas-Waalkanaal worden we tegengehouden door medewerkers van Dura-Vermeer die een ‘gevaarlijke’ klus doen met gasleidingen aan de Oostkanaaldijk. We moeten terug en een stukje om.

018 (900x628)

We gaan nog door de wijk Wezenhof en over de snelweg. Daar is een boerderijwinkel. Nu lopen we door een natuurgebied in lichte lentegroentinten, Heiveld en Bullenkamp. De lucht is blauw en hier en daar hebben vliegtuigen witte strepen in het blauw getrokken. Bij Buurtschap Lunen steken we de provinciale weg over en gaan naar de Wijchense woonwijk, waar Martien en Nelleke wonen. Hier krijgen we een kop thee en praten wat bij. We gaan daarna terug naar de Graafseweg en de Oude Graafseweg.

024 (900x674)

037 (900x675)

Als we aan de andere kant van de Maas komen zijn we niet alleen in een andere plaats, Grave, maar ook in een andere provincie, Brabant. In Grave wandelen we langs de jachthaven en door het oude centrum. Escharen is niet ver meer. Het voormalige gemeentehuis staat hier te koop. Wij stappen in de auto, die wij hier vanmorgen hadden achtergelaten om vandaar met het openbaar vervoer naar onze start in Nijmegen te gaan.

027 (900x664)

‘Jacobswegen in Nederland’. Traject Nijmegen-’s-Hertogenbosch. Vandaag het eerste stuk naar Escharen met onderweg een ommetje naar Wijchen, 25 km. Met zwager Leo. Vanaf 2012 liep ik tot nu toe 46 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 1.118 km.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: