Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » De Oude Landen [J-45]

De Oude Landen [J-45]

Donderdag 10 april 2014.

Na een ontbijt met door onze gastheer zelf gebakken brood gaan we op stap. Kalmthout is vooral een dorp van vrijstaande huizen en villa’s. Naast gewone Belgen wonen hier ook nogal wat Nederbelgen.

Voorbij Station Heide volgen we een kaarsrechte weg en later een fietspad langs de spoorlijn naar Kapellen. Het laatste deel naar die plaats gaan we nog een stuk door een bos. In Kapellen, een groot dorp zijn verschillende winkeltjes en koffiezaakjes. In één daarvan nemen we om half twaalf een uitgebreide koffiepauze.

In Ekeren is een grote begraafplaats. Op een deel van de grasstenen staat de Belgische driekleur. Dit is waarschijnlijk het militaire deel. De ingang is voorzien van een imposante poort, verder ziet het er allemaal sobertjes uit. Na dit dorp komen we natuurgebied de Oude Landen, om daarna voorbij een knooppunt van snelwegen in Antwerpen-Luchtbal aan te komen. Er staan flats die worden afgebroken en verderop worden weer nieuwe gebouwd. Ook gaan we door een gebied met bedrijfsgebouwen en weidewinkels.

052 (900x675)

Kastanjeboom in bloei in De Oude Landen 

057 (900x663)

Schilderij op flat die wordt afgebroken in Antwerpen-Luchtbal

060 (900x633)

Antwerpen-Luchtbal, schouwburg.

Later lopen we over straten met kasseien in de buurt van de oude dokken. Dit is het echte Antwerpen. Via hartje binnenstad komen we aan bij het een paar jaar geleden drastisch verbouwde Centraal Station. Op de gevel staat Midden Statie, de oude benaming van het station. Binnen zijn sporen op drie verdiepingen.

065 (900x665)

Antwerpen

 

074 (900x673)

Godshuis Lantschot Antwerpen, fragment van een deur

We nemen de trein naar Roosendaal. Daar gaan we verder in een buurtbus naar Zundert, waar we gisteren onze tweedaagse wandeltocht zijn gestart.

‘Jacobswegen in Nederland’. Traject Hasselt (NL) – Antwerpen (B). Vandaag wandelen zwager Leo en ik van Kalmthout (B) naar Antwerpen (B), 27 km. Vanaf 2012 liep ik tot nu toe 45 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 1.093 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: