Home » 2014 Frankrijk » Struisvogel [L-01]

Struisvogel [L-01]

Maandag 19 mei 2014.

Gisteren kwamen wij met onze fietsen aan in Tours in Frankrijk in het Loiregebied. Ons hotel, Hôtel Moderne, staat in de binnenstad. Het is een vergane glorie tent. De Pakistaanse eigenaar maakt graag grapjes, het is schoon en het ontbijt is goed, maar verder is het geen aanrader.

Vanmorgen ontbijten we samen met twee Belgen, Gui en Ludo. Ze zijn onderweg naar Santiago de Compostela. Nadat we de kathedraal in Tours hebben bezocht komen we langs een fraaie botanische tuin. Wij bezoeken dit keurig onderhouden park. Je ziet er veel bekende en onbekende planten. Er is ook een soort kinderboerderij met kangoeroes en struisvogels. Als ik dichterbij het hek komt om een foto te maken, komen de struisvogels duidelijk bietsen. Er staat toch echt een bord met de tekst ‘De dieren a.u.b. niet voeren’.

We maken een ommetje langs kasteel Ussé. Tegenover het kasteel probeert op een smalle weg een vrachtwagenchauffeur de bocht te nemen om zo op de brug over het riviertje te komen. Het lukt hem na een paar keer steken. Hij schraapt wel even tegen de muur om het kasteelcomplex. Een stukje verder zien we een kraai die zich te goed doet aan een verse gele slang, die waarschijnlijk net door een auto is doodgereden.

032 (900x675)

Tours

040 (900x675)

Tours, Kathedraal 

063 (900x648)

Kasteel Ussé

085 (900x661)

Chinon

In het dorp Huismes, door ons voor het gemak Huismus genoemd, gaan we voor een kop thee op het terras aan het dorpsplein. We komen in gesprek met een Schots stel dat hier ook is neergestreken.

Om half vier zijn we bij ons hotel aan het Place Jeanne d’Arc in Chinon. We maken een wandeling door het oude gedeelte van de binnenstad. Aan het Place de la Fontaine, vlak bij het stadhuis, is het goed toeven met een glas bier op een van de terrassen. Als we terug zijn van ons avondeten horen we veel geschuif in het hotel. Na een tijdje komen we erachter dat de ontbijtzaal, onder onze hotelkamer, opnieuw wordt ingericht. Nadat ik gevraagd heb of het wat zachter kan wordt het rustiger.

Loire kastelen Fietsroute, dag 1 van Tours naar Chinon, 62 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: