Home » 2014 Frankrijk » Kikkers [L-02]

Kikkers [L-02]

Dinsdag 20 mei 2014.

Goed en wel in het centrum aan de andere kant van de rivier zijn aangekomen, houdt het op zachtjes te regenen. We schuilen voor de eerste keer van deze fietsvakantie. Het zal de laatste keer niet zijn. Na de bui, als het alleen nog regent, stappen we weer op de fiets. Ook Joke is dit jaar in het bezit van rainlegs. Onderweg horen we hier en daar kikkers kwaken.

003 (900x675)

 

Ruïne onderweg

006 (900x675)

Fontevraud l’Abbaye, complex van de abdij

Vóór en na de stad Fontaine-l’Abbay zijn grote oefenterreinen. Op borden langs de weg wordt gewaarschuwd voor manoeuvres met militaire voertuigen. Vandaag is er weinig militaire activiteit. Ze zijn zeker bang dat de tanks gaat roesten in de regen.

011 (900x659)

Saumur

013 (900x669)

Château de Seaumur

In Saumur staat het imposante kasteel deels in de stijgers. Wij nuttigen ons middagmaal in een eenvoudig restaurant met uitzicht op het kasteel. Ze hebben hier nog van die brandgevaarlijke plafondplaten van kunststof. In het centrum van deze stad is ons keerpunt. We fietsten naar het westen en ga nu weer dichter bij de Loire naar het oosten. Ergens is het oeverpad erg baggerig. Hier nemen we de grotere doorgaande weg.

Ons chambre d’hôte in Savigny-en-Véron boekten, is een plaatje van een huis. Ook binnen is het zeer fraai. In principe hadden we er ook kunnen eten, maar dat kwam vanavond om een of andere reden niet goed uit. De eigenaar van de B&B verwijst ons naar het enige hotelletje in het dorp, waar je waarschijnlijk als niet-gast ook kunt eten. Joke en ik melden ons hier rond 19 uur. We kunnen hier om 19.30 uur eten, niet á la carte maar alleen van wat de pot schaft. De mevrouw van het hotel-restaurant vraagt ons haar niet op te jagen. Er komt ook nog een Belgisch stel aanlopen, Marcel en Helena, aan. Zij staan als enige gasten op de plaatselijke camping en willen hier ook graag eten. We krijgen een eenvoudige doch voedzame maaltijd van drie á vier gangen voorgezet voorzien van rode wijn, rosé en water. Als we de deur uitgaan wordt de deur achter ons op slot gedaan. Wij gaan terug naar onze luxe kamer en de mensen uit Turnhout naar hun tentje op de camping.

Loire kastelen Fietsroute, dag 2 van Chinon via Saumur naar Savigny-en-Véron, 60 km, tot en met vandaag 122 km. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: