Home » 2014 Fietsen en wandelen » Naardermeer

Naardermeer

Dinsdag 3 juni 2014.

Mevrouw Mostert heeft haar schoolbord (nog) niet buiten staan. Dat betekent dat wandelaars op dit moment van de dag (nog) niet welkom zijn voor een kop koffie in haar tuin of aan haar keukentafel. Haar kleine boodschappenautootje staat wel op het pad bij haar tuin. Ze moet al ruim over de 80 jaar zijn. Hopelijk is ze nog goed gezond. Wij drinken aan de waterkant een bakkie koffie uit de thermos. Ook lekker. We missen alleen de verhalen van de mevrouw die hier al jaren woont.

006 (900x658)

 

014 (900x675)

Gemiddeld één keer per jaar maak ik een wandeling door het natuurgebied Naardermeer. Ook Leo was hier eerder. De auto hadden we neergezet op het kleine parkeerterreintje aan de rand van het gebied. Een stukje verder kwamen we voorbij een boerderij waar, zoals altijd als we hierlangs kwamen, de herdershond ook nu weer ging blaffen.

Onderweg komen we mensen tegen met fotocamera, voorzien van grote telelenzen. Tegen één van die mannen zeg ik dat ik de verschillende soorten vogels niet kent. Hij antwoordt: ‘Dat is een kwestie van een boekje kopen’.

039 (900x675)

 

043 (900x668)

Langzamerhand begint het gras te drogen en krijgen we geen natte broekspijpen meer. Een loonbedrijf is bezig gras te maaien. Behalve over graspaden lopen we ook hele stukken over plankenpaden. Op sommige plaatsen zijn er nieuwe planken bovenop de oude bevestigd. De nieuwe planken zijn een cm dikker dan de oudere.

In de buurt van het fort en het restaurant, die op het grondgebied van de gemeente Weesp staan, komen we een groep mannen tegen voorzien van gps-apparatuur en andere in onze ogen ondefinieerbare spullen. Het blijken mensen te zijn, die monsters gaan nemen van waterplanten om het verloop van de waterkwaliteit te kunnen bepalen. Ze doen dit in opdracht van Waternet.

Weer een mooie wandeling. Afstand 18 km, tijdsduur 5:38 min, waarvan 4:19 in beweging.


2 reacties

  1. dickwalraven schreef:

    Ik heb het nog even nagezocht op internet. Mevrouw Mostert moet nu 88 jaar zijn. In 2012 was zij gast in het programma Man bijt hond. Op mijn weblog schreef ik eerder over haar. Haar verhaal hoe zij een rat die in haar keukenkast was gekomen te lijf ging, staan mij nog bij.

  2. klaskedejong schreef:

    Wij hebben ook een keer bij mevrouw Mostert koffie gedronken, bijzondere ontmoeting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: