Home » 2012 Jacobswegen in Nederland » Vinkel  [J-48]

Vinkel  [J-48]

Dinsdag 10 juni 2014.

Net als de laatste keer dat we in Nistelrode waren, krijgen we ook vandaag een chocolaatje bij de koffie, bij de plaatselijke bakkerswinkel, schuin tegenover de sportzaak van Van Tilburg. Vandaag zullen we op onze wandeling weinig of geen dorpen tegenkomen, had ik Leo verteld. Vinkel is het grootste dorp onderweg. Daarom beginnen we gelijk met een kop koffie in ons startdorp.

Als snel voert onze route over een pad wat normaal een zandpad is, maar vandaag een baggerpad. Gelukkig is dat maar een klein stukje. Afgelopen avond was het erg slecht weer in Nistelrode en omgeving. Dat was extra sneu, omdat er Pinksterfeesten waren. In het centrum van het dorp was een kermis opgebouwd.

008 (900x675)

 

011 (900x674)

Vóór Vinkel komen we langs varkenstallen en kippenboerderijen. Ergens wordt een nieuwe megastal gebouwd. Voorbij dit dorp wandelen we ongeveer tien km langs de Barriérewetering en de Grote Wetering. Het graspad is prima te belopen. Het doet hier lekker landelijk aan.

 

019 (900x674)

 

014 (900x672)

Omdat bij de Bossche wijk Hintham de Zuid-Willemsvaart wordt omgelegd, moeten wij ook een stukje omlopen. Pas als we echt in de stad zijn begint het pijpenstelen te regenen. We hebben niet voor niets een regencape meegenomen en stappen lekker verder.

024 (900x654)

Bij het station hoeven we niet te haasten. De trein naar Oss komt pas over 20 minuten. Vanaf Oss gaan we verder met de bus naar Nistelrode. Tegenover ons in de bus zit een jongeman, die met een kameraad ooit het Pieterpad ging lopen. Door onervarenheid en jeugdige overmoed hebben ze die tocht niet uitgelopen. Omdat de kermis van Nistelrode vandaag wordt afgebroken rijdt de buschauffeur niet door het dorp, maar moeten we aan de doorgaande provinciale weg uitstappen. Die twee kilometers lopen kunnen er nog wel bij.

‘Jacobswegen in Nederland’. Traject Nijmegen-’s Hertogenbosch. Vandaag het derde stuk van Nistelrode naar Den Bosch, 23 km. Vanaf 2012 liep ik tot nu toen 48 etappes uit de twee boekjes. Dat is in totaal 1.161 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: