Home » 2014 Frankrijk » Geiten [L-12]

Geiten [L-12]

 Vrijdag 30 mei 2014.

Ons ontbijt vieren we vandaag in Charité-sur-Loire, in de stad. Eerst naar de bakker voor een paar heerlijke chocoladebroodjes en daarna naar het koffiebarretje even verderop in het oude centrum. Net als vele andere (Franse) klanten eten wij onze broodjes op aan een tafeltje van de koffiebar buiten in de zon.

009 (900x654) (2)

 

018 (900x674) (2)

Onderweg komen we, bij een natuurgebied, langs een grote vrachtwagen waar geiten in worden geladen. Die gaan naar een ander natuurgebied of naar de slager. Wij weten het niet. Van sommige geiten worden de nagels nog even geknipt. Hiermee zouden ze andere geiten kunnen verwonden. Als een ruimte vol is, gaat de vloer omhoog om nog een lading geiten mee te kunnen nemen. Er wordt goed opgelet of niet een van geiten zijn kop naar buiten steekt. In totaal heeft de vrachtauto met aanhanger drie verdiepingen.

008 (900x663)

 

026 (900x674)

Daar waar de Loire en de Allier samenvloeien is een groot aquaduct gemaakt. Fietsers kunnen dit passeren maar moeten wel afstappen. We wachten even op een tegenligger, een Belgische senior die onderweg is naar Santiago. Hij heeft heel wat regen op zijn tentje gekregen de afgelopen dagen. Hij vertelt dat hij in Nevers is wezen kijken naar de overblijfselen van Bernadette. Ook heeft een ‘koffietje’ gedaan met de baas van zijn vrouw. Dat was gezellig en aardig uitgelopen. De man uit Mol heeft geen haast om in Noord-Spanje te geraken en neemt de tijd om ook met ons te babbelen.

In Nevers was ik meer. We moeten een pittige klim maken om in het centrum van de stad te komen. Daar is de kathedraal en de VVV. Ons hotel is vlak bij, maar we kunnen nog niet inchecken omdat de receptie pas om half vijf opengaat. Daarom hebben we tijd voor een terrasje en een ritje naar het station. Morgenochtend vertrekken we vandaar uit met de trein naar Nederland. Het is een stukje van niks naar het station. In het station zien we dat er geen liften zijn, zoals zoveel in Frankrijk, ook in grotere treinstations.

Niet om 16.30 uur maar pas om 16.45 uur is de dame van de receptie er. Zij komt aanlopen, terwijl ik net het nummer van haar mobiel, dat op de deur staat vermeld, hebt ingetoetst. In de tussentijd heeft een Duitse Santiagofietser zich bij ons gevoegd. Die gaat ook voor een kamer in dit hotel. Hotel de Cleves is een prima tweesterrenhotel.

Loire kastelen Fietsroute, dag 12, van La Charité-sur-Loire naar Nevers, 50 km. Tot en met vandaag 675 km.


1 reactie

  1. marcenhelena schreef:

    Eindelijk eens tijd genomen om je blog te lezen. Jullie hebben toch wel een mooie en fijne vakantie achter de rug, lijkt me.
    Nog vele groeten vanwege Marc en Helena

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: