Home » 2014 Fietsen en wandelen » Veluwse Bandijk.

Veluwse Bandijk.

Maandag 28 juli 2014.

Er zijn flinke buien voorspeld voor het zuidwesten van Nederland, meer precies voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht en Brabant. Daarom koos ik vandaag voor een wandeling in Gelderland en wel vanuit Deventer. Een groot stuk van de route gaat over de Veluwse Bandijk. Dit is een dijk uit de 14e eeuw. Vroeger liep die langs een oude IJsselarm. Omdat de hoofdstroom werd verlegd heeft deze dijk nu geen functie meer. Er zijn vandaag weinig wandelaars op pad.

2014-07-28 005 (800x594)

 

2014-07-28 012 (800x599)

In Deventer steek ik een park met de naam Vogeleiland door, zie een stuk van de oude stad en ga met het pontje de IJssel over. Er is eigenlijk maar één dorp onderweg waar ik doorkom. Dat is Wilp gemeente Voorst.

Voor het dorpshuis staan twee vrij nieuwe picknicktafels. Dus een goede plek voor een kop koffie uit eigen thermosfles. Om een enkel plasje na, zijn de paden door de bossen en velden droog, al is wel te zien dat het de afgelopen dagen zo nu en dan flink geregend heeft. Het is kortebroekenweer, heerlijk warm maar ook weer niet te heet. Een zomerjack en een dunne plastic regencape zitten in mijn rugtas. Ik heb ze vandaag niet nodig. Grote delen van Nederland hebben vandaag te maken met regen en onweer en veel wateroverlast.

2014-07-28 024 (800x600)

 

2014-07-28 030 (800x599)

Deze wandeling deed ik eerder op 27 november 2009, op die datum samen met broer Martin. Toen liepen we van west naar oost, of zo je wilt van zuid naar noord.

Marskramerpad wandelen van Deventer naar Klarenbeek, 18 km.


1 reactie

  1. klaskedejong schreef:

    Een van mijn favoriete wandelingen, altijd weer mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: