Home » 2014 Fietsen en wandelen » Cronestein

Cronestein

Donderdag 7 augustus 2014.

041 (900x663)

Op Landgoed De Horsten, het natuurgebied rond de woning van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, zitten we in het sprookjesachtig theehuis aan de koffie. Of wij met deze consumpties bijdragen aan het inkomen van het Nederlandse vorstenpaar is ons niet bekend.

Het is voor ons waarschijnlijk niet mogelijk om bij Máxima zelf een bakkie te doen, zoals dat bij het Naardermeer wel kan bij mevrouw Mostert. Marechaussees houden de wacht bij het stevige hekwerk rond de woning en privétuin.

048 (900x606)

Voorbij het landgoed aan de andere kant van de spoorlijn zijn we op het grondgebied van de gemeente Voorschoten. Het wandelpad rond Rosenburgh is een verrassend mooi pad met veel groen. Een mevrouw van een hondenuitlaatservice zit op een bankje en is druk met haar mobieltje, terwijl de honden om haar heen dreutelen. Zij willen wandelen.

Verderop zijn we in het oude centrum van Voorschoten. Het heeft wat weg van Noordwijk-Binnen met oude linden aan twee kanten van de winkelstraat. Het terras voor het ouderwetse café-restaurant is vandaag druk bezet. Het is mooi weer en vakantietijd.

We lopen langs de Vliet, eerst aan de westkant en daarna aan de andere kant. We zien een nieuw wandelpad in de Oostvlietpolder. Omdat we het traject van de Marskramerroute toch hadden aangepast en niet midden in de binnenstad van Leiden wilden eindigen maar ergens in de periferie, volgen we het pad dat dwars over het weiland voert richting de A4, de autosnelweg van Den Haag naar Amsterdam.

053 (900x673)

Op de hoek van de Vijfherenweg en de Vrouwenweg staat een groot oud klooster. We steken een bruggetje over en komen op de Boerenweg in recreatiegebied Cronestein. Een heel stuk lopen we langs een groot volkstuincomplex. We kruizen de enkelbaans spoorweg bij het Rijn-Schiekanaal en gaan over een fietspad, langs een wat saai bedrijvengebied om later aan te komen in de nieuwbouw van Roomburg. Hier hebben we de auto staan.

140807 F GE Wass Leiden m Leo Margo

Wandelen met zus Margo en zwager Leo van een deel van het Marskramerpad met een improvisatie bij Leiden, 18 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: