Home » 2014 Fietsen en wandelen » Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

Fietsen in Limburg van donderdag 4 tot en met zondag 7 september 2014.

In de trein naar Maastricht is het gezellig druk. Het is mooi weer en de andere mensen die ook hun fiets mee hebben, hebben net als Joke en ik er zin in. Er worden gezellige belevenissen uit gewisseld. O ja. We kwamen Bert en Annie vanmorgen al tegen op Station Sassenheim. Die gaan een dagje op de Veluwe fietsen.

Vanaf het station in de hoofdstad van Limburg gaan we dwars door de stad richting Bemelen en Berg en Terblijk. Dat is omhoog fietsen. De eerste dag gaan we naar Gulpen, een gezellig bierdorp met leuke terrassen. We overnachten in een tuinhuisje bij een VodF-adres in het gehucht Euverem.

De tweede dag gaan we eerst naar Vaals om vandaar weer naar Maastricht te gaan. De fietstocht is mooi in dit deel van Limburg, maar Vaals als dorp valt tegen. Alleen de doorgaande weg naar Aken ziet er levendig uit. De straatjes omhoog naar het kerkplein ogen vervallen. In Maastricht is het zomer op het Onze Lieve Vrouweplein, het Vrijthof en de Markt.

014 (900x666)

Gulpen

053 (900x675)

Maastricht

078 (900x672)

Sittard

Dag drie gaan we naar Sittard. Daar hebben ze een gezellig marktplein, ook hier met de naam De Markt. Het Vrienden op de fietsadres is vandaag in Broeksittard. Hele vriendelijke mensen. Daar komen we nog eens terug. We eten ’s avonds een kilometer van ons overnachtingsadres in Duitsland bij een Portugees restaurant.

081 (900x674)

 

088 (900x675)

De aardige mensen van het VodF-adres in Sittard met hun carnavalsjassen

De laatste dag gaan we via Brunssum naar Heerlen. In Heerlen treden diverse schutterijen op de Markt. Ze krijgen punten van een jury voor het afmarcheren van het plein naar een straatje verder. De leden van deze verenigingen uit de mijnstreek gaan, als ze hun kunstje geflikt hebben, een café in of naar de Mek.

In Heerlen stappen we op de trein naar huis. Er was weer eens het een en ander mis met de treinenloop. Toch zijn we toch op een redelijke tijd weer thuis.

Al met al een fijne minifietsvakantie.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: