Home » 2014 Fietsen en wandelen » Tiengemeten

Tiengemeten

Vrijdag 12 september 2014.

We hebben nog even de tijd voor een kop koffie en een plas in de theetuin naast het informatiecentrum bij de pont. Om 10 uur worden we overgevaren naar het eiland, waar een aantal jaren geleden de boeren vertrokken en Natuurmonumenten het beheer overnam.

015 (900x681)

 

033 (900x674) (2)

 

040 (900x675)

Het is een leuke ervaring op zo’n eiland waar een doorsnee Nederlander nooit komt. Ook zwager Leo en ik waren hier nooit eerder. Het heeft wat weg van het gebied rond het Naardermeer. Er zijn grote grillig gevormde plassen met erg veel vogels. Natuurlijk lopen ook hier ‘wilde’ runderen.

075 (900x665)

140912 Teingemeten a

Omdat het zo’n mooie nazomerdag is, zijn we lang niet de enige wandelaars. Er is ook een minpuntje hier. Er zijn veel vliegen, muggen en dazen op dit eiland tussen Zuid-Beijerland en Goeree Overflakkee.

Wandeling op Tiengemeten, 15 km


2 reacties

  1. Piet schreef:

    Die dagpauwoog vlinder is wel erg mooi.
    Piet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: