Home » 2015 Trekvogelpad » Bonaparte en Wilhelm

Bonaparte en Wilhelm

Dinsdag 25 november 2014.

In het Dorpshuis van Austerlitz gaat een dame met de stofzuiger door de publieksruimte. Dat neemt niet weg dat we hier een kop koffie kunnen nuttigen, voordat we met onze wandeling beginnen. De Piramide, gebouwd door de soldaten van Napoleon, ligt wat uit de route en wordt daarom door ons niet bezocht. Waarschijnlijk is daar in de herfst en ‘s winters ook niet veel te beleven.

003 (900x675)

019 (900x675)

Net als vorige week staat er weer veel bos op het programma. Na Austerlitz is Maarn het volgende dorp. Deze plaats werd aangelegd voor spoormedewerkers. Vlak vóór de tunnel onder het spoor door zit bakkerij Van der Pol. Ze verkopen hier koffie die je zelf uit de automaat moet tappen. Richting Doorn wandelen we door de Kaapse Bossen. Er is een klein maar mooi heideveld bij de Helenahoeve.

010 (900x657)

024 (900x660)

Hartje Doorn heeft Simon Vestdijk een werkplek in het plantsoentje voor de kerk. Hij trekt zich niets aan van weer of wind. De Duitse Keizer Wilhelm sleet na zijn afzetting zijn jaren in Doorn. Voorbij Doorn houden de bossen van de Utrechtse Heuvelrug op. Nu lopen we over boerenwegen naar Langbroek en daarna naar Cothen. Hier stappen we op de bus die ons naar het beginpunt brengt.

Wandelen met zwager Leo en broer Piet van Austerlitz naar Cothen, 19  km. Deze route is een onderdeel van het Trekvogelpad.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: