Home » 2014 Fietsen en wandelen » Hondsbossche Zeewering

Hondsbossche Zeewering

Dinsdag 9 december 2014

Zeehonden zagen we niet. In de bijlage van het Leidsch Dagblad van afgelopen zaterdag staat een idee voor een wandeling langs de Hondsbossche en Pettemer zeewering. ‘Met een beetje mazzel zie je zeehonden’ staat in het krantenartikel. Het duurt niet lang meer of de kustversterking is hier klaar.

006 (900x675)

 

010 (900x673)

Wij begonnen onze wandeling op een parkeerterrein niet ver van het centrum van Petten. Een man die zijn hond uitlaat vertelde ons hoe wij het beste naar de dijk kunnen wandelen om daar met een trapje omhoog te gaan. Wel waarschuwde hij voor het feit dat de dijk wat glad is van de duizenden mensen die de afgelopen tijd naar de zandsuppletiewerken keken.

Alleen het eerste stuk hadden we nog vrij uitzicht op de kustlijn, verderop ligt al een duin van aangevoerd zand. Een groep Poolse werknemers plant riet om het zand te beschermen tegen de wind.

Na zes kilometer waren we bij de Schoolse duinen. Café-restaurant ‘Struinen’ is gesloten. Dat had ik al op internet gelezen. Op de Duitse versie van de site van die strandtent staat dat het paviljoen iedere dag open is, maar dat terzijde.

015 (900x673)

 

028 (900x672)

Vlak voor de bebouwde kom va Camperduin liepen we door de polders terug naar Petten. We kwamen onder meer langs de Hargermolen. Het is hier een rustig mooi Hollands landschap. Bij Petten wandelen we door het centrum weer naar ons beginpunt.

141209 GE Wa Petten Camperduin

Wandelen met zus Gré van Petten naar Camperduinen via de dijk en terug door de polders, 15 km.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: