Home » 2014 Fietsen en wandelen » Amsterdam

Amsterdam

Dinsdag 23 december 2014.

In de Kinkerstraat stap ik uit tram 17. De Hallen, de voormalige tramremise van het GVB, zijn vlakbij. De Foodhallen zijn even voor 11 uur nog uitgestorven. Ik vraag een man die in één van de zaakjes wortels aan het snijden is, waarom het zo erg rustig is. Hij vertelt me dat ze nog niet open zijn. Kom om een uur of twee maar terug, dan zal je zien dat het dan druk is.

022 (900x674)

 

026 (900x675)

Daarom wandel ik eerst maar richting het centrum. Ik ga over de Elandsgracht, De Berenstraat en de Wolvenstraat. Op de Dam wordt gewerkt, een podium wordt afgebroken en een tijdelijk gebouwtje wordt weggetakeld. Bij de Beurs van Berlage kom ik via allerlei smalle straatjes op de Zeedijk midden in de Chinese wijk van de hoofdstad.

033 (900x674)

 

029 (900x664)

Van hier uit wandel ik aan de hand van mijn Garmin min of meer evenwijdig aan de op de heenweg gevolgde route. Ik laat me verrassen. In sommige straten of langs sommige grachten kwam ik eerder, maar dikwijls zijn het voor mij nieuwe ervaringen.

141223 GE Wa Amsterdam

Weer bij de Hallen aangekomen, ervaar ik de gezellige drukte in de Foodhal. Vergeleken met de Markthal van Rotterdam, valt op dat hier geen markt is maar alleen een verzameling eettentjes. Alles is wat compacter dan ik ruim een maand geleden in Rotterdam zag.

Al met al een mooie winterdag. Geen regen maar zon en van de wind heb je in de stad niet veel last.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: