Zeeweg

Vrijdag 27 februari 2015.

Met de auto onderweg hierin zien we veel bordjes die waarschuwen voor de paddentrek. Rond deze tijd kan de paddenwandeling vanuit het duin naar de achterliggende polders beginnen. Bij restaurant Johanna’s Hof en Bezoekerscentrum De Hoep aan de Zeeweg in Bakkum begint onze wandeling.

008 (900x675)

Lopend in de duinen richting Egmond zien we ergens een dode pad. Die heeft het dus niet overleefd. Misschien is het nog te koud. Waarschijnlijk zal het niet land duren dat zijn koude lichaam door een vogel wordt opgegeten. Later komen we op ons pad nog een pad tegen, life and kicking. Met de bekende paddensprongetjes zorgt hij dat hij snel van het pad af is. Als hij op een ondergrond met camouflagekleuren is aangeland, houdt hij zich zo stil mogelijk. Het dier denkt dat we hem daarom niet meer zien. We laten hem in die waan.

017 (900x669)

 

023 (900x674)

Het is lekker druk in Egmond aan Zee. Hotel Zuiderduin en de kleinere hotels doen goede zaken in de voorjaarsvakantie? Of zijn het vooral dagjesmensen die genieten van het uitzonderlijk mooie weer van vandaag? Niet alleen in het dorp maar ook op het strand zijn we lang niet de enigen. Zo’n drie kilometer verder gaan we een uitdagende bult over om aan de andere kant een groots uitzicht te hebben op het duingebied ter hoogte van Het Woud.

038 (900x670)

We eindigen onze wandeling voor vandaag op de Zeeweg in Bergen aan Zee. Voor we met de auto vertrekken genieten we op een stenen bank rond ‘Jonas in de Walvis’ in de zon nog even van onze meegenomen appel en de laatste slokken koffie uit de thermoskannen.

Wandelen met Margo, Leo en Piet van Bakkum naar Bergen aan Zee, 17 km. Deze tocht is een onderdeel van het Hollands Kustpad.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: