Home » 2015 Trekvogelpad » De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe

Woensdag 11 maart 2015.

De auto parkeren we in Otterlo op het straatje tussen de oude kerk en Grand Café Hotel Kruller. Omdat we hechten aan tradities beginnen met bij Kruller met een kop koffie. Piet en ik deden dat ook in oktober 2010. We zijn vandaag meta z’n vieren, ook Gré en Leo zijn mee. Na een kilometer bevinden wij ons in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Nadat het vanmorgen vroeg nog wat mistig was, schijnt de zon nu uitbundig.

016 (900x675)

 

025 (900x656)

Even wat over het Park. De puissant rijke familie Kröller-Müller kocht in de jaren 1909-1921 een reeks landgoederen en woeste grond. Anton was gek op jagen en maakte van het gebied één groot jachtterrein. Hij liet wild aanrukken, zoals edelherten en wilde zwijnen. Helene, zijn vrouw, gebruikte het landgoed om haar uitgebreide kunstcollectie ten toon te stellen. De economische crisis van de jaren 30 van de vorige eeuw nekte de familie Kröller-Müller. Hun vermogen verdampte. De kunstcollectie werd aan het rijk geschonken. Als gunst mochten ze in het bescheiden jachtslot Sint-Hubertus blijven wonen.

037 (900x675)

Het park is 5.400 ha groot, heeft de op één na grootste collectie van Van Gogh en 1800 gratis witte fietsen. De kunst laten we voor wat het is. Wij wandelen vandaag een etappe van het Trekvogelpad. We komen wel meer wandelaars tegen, maar echt druk is het vandaag niet. Als we bij de uitgang in Hoenderloo zijn, wandelen we niet naar de bushalte om ons terug naar Otterlo te laten brengen, maar halen fietsen van de rekken en rijden over strak aangelegde rijwielpaden zo’n tien kilometer terug naar de parkingang te Otterlo.

039 (900x652)

Wandelen van Otterlo naar Hoenderloo, zo’n 15 á 16 km. Terug met witte fietsen in 10 km naar het beginpunt.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: